Ако сте от хората, които обичат да пътуват често през цялата година (но в същото време искате да спестите малко пари, за да не ви струва много полетът), ще знаете, че има някои трикове, за да купите билети онлайн изгодно.

Сравнете цените

Ако търсите самолетни билети за една или повече дестинации, не оставайте при първата авиокомпания, която намерите, а сравнявайте цените между няколко. Понякога поради спада в търсенето падат и цените и може да има разлика от 10, 20, 30 лева или дори повече.

Най-добрият ден за закупуване на евтини полети

Най-добрият ден за закупуване на евтини полети е вторник. Това се дължи на факта, че авиокомпаниите актуализират ценовите бази данни в сряда, с паритетното ценообразуване (цената, която купувачът плаща или може да очаква да плати за вносни стоки), цените се променят и трябва да се възползват от най-добрия вариант.

Най-доброто време за закупуване на евтини полети

Както има по-добър ден, така има и по-добър час. Обикновено хората са склонни да търсят полети в интернет през деня и по-голямата част следобед и през нощта, когато имате повече свободно време, но… какво ще кажете за ранната сутрин? Малко хора могат да си позволят да търсят полети призори, възползвайте се от ниското търсене!

Най-добрите месеци за закупуване на евтини полети

Същото се случва и с месеците, периодът на лятната ваканция обикновено е през месеците юни, юли и август, а периодът на коледната почивка е през декември, така че цените се покачват. И обратно, цените спадат през месеците септември и януари, така че това са най-евтините месеци за закупуване на билет за полет.

Купете директно от уебсайта на авиокомпанията

Понякога, ако не сте много наясно къде искате да пътувате и с коя компания, търсачките са голяма помощ. Въпреки това, подобно на туристическите агенции, те добавят малка такса за услугите си.

Сменете летищата

Има моменти, когато най-близкото летище до вашата дестинация (или вашата точка) не е най-голямото в града. По-евтино е да кацнете в малки градове.

Гъвкавост с датите

Търсете най-евтините дати, които обикновено съвпадат с дните, когато няма празници, официални празници или почивни дни. Обикновено пътуването през седмицата е по-евтино, както и летенето призори.

Източник: cybertropix.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара