Четири деца от едно семейство в Колумбия оцеляха 40 дни сами в джунглата. Те бяха открити живи след продължително издирване, 40 дни, след като самолетът, в който пътували, катастрофира в джунглата.

Децата на възраст 13, 9, 4 години и бебе на една година са били на борда на самолета с майка си и двама пилоти, когато той се разбил на 1 май.

Майката и останалите възрастни са загинали и децата са се справяли сами след случилото се.

Колумбийският президент Густаво Петро съобщи, че те вече получават медицинска помощ и подчерта, че намирането им след седмици издирване е „радост за цялата страна“:

„Местните общности, които помагаха в усилията за издирване, заедно с военните сили откриха децата 40 дни след самолетната катастрофа. Тези деца дадоха пример за оцеляване, който ще остане в историята. Днес те са децата на мира и децата на Колумбия“.

Президентът Петро беше критикуван миналия месец, когато от администрацията му прибързано съобщиха в Туитър, че децата са намерени, след като екипите се натъкнаха в джунглата на следи от тях, припомня БНР.

„Майката джунгла ги върна“ – така е реагирал дядото.

Децата са от коренното население и се смята, че съществена роля за щастливата развръзка са изиграли познанията им за растенията и оцеляването в джунглата.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара