Ново проучване на Premier Inn, разкрива „най-красивите“ градове по света, които се превръщат в наистина магични дестинации през есента. Използвайки технология за проследяване на очите, проучването определи кои градове привличат най-много внимание през този сезон.

Най-красивите градове за посещение през есента в света

Бат, Великобритания

На първо място в списъка се нарежда Бат, който не само е най-популярният град в Обединеното кралство, но и в световен мащаб. Участниците в проучването се задържат върху изображенията на този британски град средно 1,74 секунди. Бат притежава римски корени и изумителни пейзажи, а през зимата се превръща в оазис на коледния базар.

Чикаго, САЩ

На второ място се нарежда Чикаго, където времето за фиксиране на изображенията е само с 0,08 секунди по-малко от първия град в списъка. Този град в Средния запад на САЩ ви предлага разнообразие и култура, което се пренася и в есенните месеци.

Кейп Таун, Южна Африка

Едно от големите предимства на посещението на Кейп Таун през есента е, че този перлен южноафрикански град се наслаждава на есенни месеци през март-май. Това предоставя уникална възможност на пътниците от северното полукълбо да избягат от мрачните пролетни месеци и да се насладят на невероятния Кейп Таун.

Бостън, САЩ

Бостън е омагьосва не само през есента, но и през цялата година. Свежият въздух и разноцветните листа ви карат да се чувствате като в сцена от филм, когато посетите този чудесен град.

Флоренция, Италия

Флоренция винаги е красива, но есента превръща този италиански град в магично място. Пейзажите и винените лозя правят Флоренция още по-привлекателна за посещение.

Любляна, Словения

Любляна, столицата на Словения, се равнява на Флоренция по времето, прекарано от участниците в разглеждането на изображенията. Този град притежава невероятна сутрешна мъгла, която се разпръсва до следобед и прави града още по-магичен.

Рим, Италия

Рим, вторият италиански град в списъка, също привлича вниманието на пътниците. Неговата древна архитектура и култура го правят зашеметяващ и през есента.

Токио, Япония

Токио се изкачва в списъка за есента със своите променящи се листа и впечатляващия сезон на Хелоуин. Градът съчетава красота и култура в един невероятен микс.

Истанбул, Турция

Истанбул през есента предлага лайфхак за пътниците – приятно топло време и по-малко туристи от летния сезон. Този град с богата история и атракции предоставя уникално изживяване през есента.

Мюнхен, Германия

Не е изненадващо, че Мюнхен завършва списъка с най-красивите градове за посещение през есента. Октоберфестът и прекрасните листа го правят незабравимо място за посещение.

Тези дестинации са идеални за посещение през есента и предоставят уникални изживявания, които се запомнят завинаги. От културните съкровища на Рим и Флоренция до уюта на Бостън и Мюнхен, светът е пълен с прекрасни градове, готови да бъдат открити през този сезон.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара