Умението да избирате подходящи дрехи за вашия тип тяло ви помага да коригирате визуално естествените си черти и да подчертаете предимствата си. Съвременната мода ни позволява да използваме стилни дрехи не само за прикриване на недостатъците, но и за преобразяване на фигурата. В материала разбираме как да коригираме външния вид с помощта на дрехите.

Обувките в цвета на чорапогащника ще удължат краката

Обувките и боти https://shopsy.bg/damski-boti, съчетани с цвета на чорапогащите, могат визуално да удължат краката с няколко или три сантиметра. Комбинирайте класическите чорапогащи в телесен цвят с обувки-ботуши в бежови и кафяви нюанси. Сиви, графитени и черни обувки – с черни чорапогащи. За да удължите визуално краката си, съчетайте модни цветни чорапогащи с обувки в същия нюанс или с един нюанс по-светъл или по-тъмен.

Якета и жилетки с акцент ще издължат силуета

Жилетките и блейзерите https://shopsy.bg/damski-blejzri са незаменими елементи от основния есенно-зимен гардероб. Правилно подбраните модели ще помогнат за визуалното издължаване на фигурата и ще я направят по-стройна. Ето няколко правила, които ще ви помогнат да изберете правилните дрехи:

  • отдавайте предпочитание на якетата с големи размери, изработени от плътни материи. Моделите с щампи трябва да се комбинират с едноцветни дрехи. Важно е ръкавите на якето да покриват ръцете, а дължината му да покрива седалището. Якета https://shopsy.bg/damski-yaketa с подплънки на раменете ще придадат на фигурата величественост;
  • през този сезон на мода са едноцветните жилетки и жилетките с акцент. За да скриете несъвършенствата на фигурата си, предпочитайте дълги модели, изработени от плътни материали. Уверете се, че ръкавите не са прекалено тесни около ръцете.

Вертикалните линии в изображението ще направят фигурата по-тънка

Един от модерните принтове този сезон са вертикалните линии. Дрехите с вертикални линии правят образа по-интересен и визуално по-тънък, като ви позволяват да скриете недостатъците на фигурата. Но за да постигнете желания ефект, трябва да се съобразите с няколко правила. Важно е да избирате неща с подходяща кройка от качествени материали. Обърнете внимание на качеството на печата.

За да създадете монохромен „раиран“ образ, който визуално ще направи фигурата по-стройна, изберете дрехи в тъмни цветове. С едноцветните неща добре се комбинират раирани дрехи от всякакъв цвят. Не забравяйте, че колкото по-тънки са райетата, толкова по-стройна изглежда фигурата.

Монохромният външен вид визуално издължава фигурата

Изображението, събрано в една цветова палитра, не само изглежда хармонично, но и визуално издължава фигурата. За да създадете хармонична монохромна визия, трябва да вземете предвид няколко нюанса:

  • нещата могат да бъдат различни нюанси на един и същ цвят, но те трябва да съвпадат по температура;
  • всекидневното монохромно изображение може да бъде композирано както в неутрални цветове, така и в модерни ярки цветове: лавандула, зелено, синьо;
  • в монохромния образ можете да комбинирате неща от материи с различна плътност, например яке, панталон, ботуши. Най-важното е комплектът да не нарушава пропорциите и да изглежда подходящо.

Висококачествените плътни материи ще скрият недостатъците на фигурата

Максимално внимание при избора на дрехи Стилистите препоръчват да обърнете максимално внимание на материала, от който са изработени нещата. Дрехите, изработени от тънки материи, ще подчертаят недостатъците на фигурата, а неправилната кройка може да наруши пропорциите. За да изглеждате по-стройни, предпочитайте плътни естествени материи: памук, вълна и копринени разновидности.

Коригиращото бельо може да скрие излишните килограми

Ако не сте доволни от фигурата си и искате да изглеждате по-слаби, трябва да си купите качествено коригиращо бельо. Разбира се, то няма да ви отърве от излишните килограми, но визуално фигурата ви ще изглежда много по-елегантна. Към избора на стягащо бельо трябва да се подходи с цялата отговорност. Важно е материята, от която е изработено бельото, да пропуска добре въздуха и да е хипоалергенна. Най-оптималният цвят на коригиращото бельо е бежовият. То няма да се забелязва както под светли, така и под тъмни дрехи. Особено важно е да изберете бельо, подходящо за размера.

Полите, панталоните и дънките с висока кройка ще направят фигурата по-тънка и ще подчертаят талията

Дрехите с висока кройка не само подчертават красотата на талията, но и визуално изтъняват образа. Отдавайте предпочитание на класически, леко стеснени в долната част и свободни в бедрата панталони в тъмни цветове. Избирайте дънки в тъмни цветове – леко свободните модели и класическите дънки за майки са актуални през този сезон.

Когато избирате пола, обърнете внимание на дължината (в идеалния случай тя трябва да е миди), плътността на плата и формата. За да изглеждате по-слаби, предпочитайте едноцветни поли в тъмни цветове, оформени като класическа пола тип „молив“. Моделите, изработени от плътен деним, също са подходящи. Можете допълнително да подчертаете талията, като използвате широк черен колан с качествен обков.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара