Палма де Майорка е най-големият град и пристанище на остров Майорка и столица на испанската автономна област Балеарски острови. Намира се на южния бряг на залива Палма и е една от най-изкушаващите дестинации за любителите на красивата и екзотична природа и на вкусната кухня.

Според официалните данни в Майорка има 208 плажа. По-голямата част от тях са пясъчни плажове и много от тях са олицетворение на екзотиката. Курортните комплекси са разположени в близост до някои от най-големите плажове, докато други плажове са разположени в красива природна среда. Някои от тях са толкова изолирани, че са почти недокоснати.

Така Майорка предлага по нещо за всеки вкус, а отправна точка към всичко това е Палма де Майорка, където може да се насладите на красиви плажове, антични забележителност, безупречна и вкусна кухня и незабравима атмосфера.

Плажовете на Майорка

Най-популярният плаж на Майорка – Es Trenc, е разположен на много живописния южен бряг. Възможно е обаче да намерите доста много изолирани плажове и ако сте готови да ходите 30-60 минути или повече, може да се насладите на истински забележителни гледки.

Най-известният плаж  на Майорка е Playa de Alcudia, който се намира близо до най-големия ваканционен курорт на Майорка, Порт д’Алкудия. Това е фамилен ризорт, разположен на самия бряг и е идеално място за спокойна почивка с деца. Плажът е дълъг, широк, със ситен пясък, а водата е плитка и кристално синя.

Кола или колело под наем

Ако искате да обикаляте, за да разгледате всички  красоти, то задължително ще ви е необходима кола под наем. Друг много приятен начин да обикаляте, е като наемете колело. Карането на велосипеди около дългите крайбрежни улици е много разпространено в Палма де Майорка и е прекрасен и бюджетен начин за изминаване на кратки до среднодълги разстояния.

Историческият квартал на Палма де Майорка

Палма е магично място, където можете да се докоснете до многовековна история, да я усетите и да видите всякакви архитектурни стилове само с една разходка, без цел и посока. Една от най-внушителните точки в града е историческият квартал между площад Плас де Корт и крайбрежната ивица.

Дори просто да се лутате към катедралата на Дева Мария в Палма, известна още като La Seu, винаги може да се натъкнете на нещо изненадващо. Голяма част от старите имения вече са реновирани, запазен е автентичният им облик и са превърнати в хотели, кафенета и ресторанти, което е страхотно да се види. Трябва да се разходите само за около 10 минути, за да получите представа за историята на Палма, която датира от преди 1000 години. А излизайки от този исторически лабиринт, пред вас ще се открие заливът, който вълшебно допълва атмосферата и рисува една от най-хубавите гледки, които сте виждали някога.

Удобни полети и по-чести полети между София и Палма де Майорка

Палма де Майорка и Майорка определено си заслужава да се видят. Началото на пролетта и есента е идеалното време за екскурзия до там, защото тогава не е прекалено горещо. От 19 август до края на септември има и много удобни полети до там с Bulgaria Air – авиокомпанията прибавя още един ден, в който лети до Палма де Майорка, и в допълнение към редовните си полети всеки вторник, вече може да летим до испанската перла и в четвъртък, което е идеална възможност за дълъг уикенд на едно от най-екзотичните места.

Bulgaria Air лети целогодишно с директни полети на от София до Палма де Майорка на доста достъпни цени, предвид всички екстри, които предлага. Повече багаж, централното летище, удобни часове, чек-ин – все неща, които при нискотарифните компании си плащаш допълнително, а особено около разпространението на коронавируса, авиокомпанията е една от тези, които осигуряват най-голяма сигурност и хигиена на борда, като дезинфекцират самолетите си както със специални препарати, така и с UV лъчи.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара