Светът се променя плашещо бързо и дори сексапилът вече не се побира в добрите стари традиционни рамки. Сексът вече е в роботиката. А едно от най-нежните и страстни лица на Холивуд  – Скарлет Йохансон – се превъплъщава в киборг в игралната версия на култовата японска манга „Дух в броня“.

Привлекателната 32-годишна блондинка (която всъщност е родена истинска червенокоска) е израснала в семейството на датчанин и еврейка и е едно от петте им деца. По стандартите на съвременното кино Скарлет е всъщност нисичка, но пък всеки от нейните 163 сантиметра е точно на мястото си. Филмовите й роли са вече към 50, наградите – няколко, а номинациите – десетки. Скарлет има два брака, които вече са приключили, и дъщеричка. Има също и нестихващо увлечение по музиката.

Този път актрисата влиза в ролята на Майора – хибрид между робот и човек, който води елитен отряд срещу престъпници в един футуристичен и лишен от човечност свят.

Анимираната класика на Мамору Оши е пожънала през 90-те години на миналия век такъв успех, че дава начало на цяла индустрия – киберпънк. Джеймс Камерън, Стивън Спилбърг и братята/сестрите Уашовски черпят с пълни шепи от идеите на японската манга, която пък прави философски заемки от будистката философия за духа. Филмът Ex Machina, сериалът „Западен свят“ и дори „Матрицата“ развиват идеята за борбата на човешкото над машината в общата им симбиоза в едно тяло.

В новия филм на Рупърт Сандърс Майор Мотоко Кусанаги (Йохансон) има изцяло синтетично тяло (броня), в което е имплантиран човешкият й дух. Сексапилът обаче си е изцяло Скарлетов патент.

Интервю със Скарлет Йохансон четете в новия ни брой.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара