Balkan Fashion Week 2017 ще е първата седмица на модата в световната история, която ще се проведе в кино студио. От 5-ти до 10-ти юни 2017 Nu Boyana Film Studios ще се превърне в най-големият „Fashion City” в Източна Европа. Амбицията на организаторите е да съберат артисти от цял свят в България, непозната до момента модна дестинация.  Темата под която ще се обединят дизайнери, медии и байери от цял свят е: „Модата среща киното!“.

За прецизната селекция, която ще представи едни от най-талантливите дизайнери и артисти, се грижи екип с богат международен опит в организацията на седмици на модата.

Представяне на различни модни и арт презентации в съчетание с музикални изпълнения на живо ще се случват на декорите на студиото в Бояна, пресъздали улиците на Ню Йорк, Лондон, Куба, Гърция, Рим.

Сред събитията около Balkan Fashion Week ще бъде и филмов конкурс с награда от 50 000 евро за млади таланти и подкрепа от страна на филмовото студио за заснемане и реализиране на късометражен филм.

Модната икона Даян Перне – световноизвестен блогър и ловец на таланти, също ще бъде част от седмицата на модата. Тя е създател на първия моден филмов фестивал ASVOFF. За 9 години това ще е  първото издание на ASVOFF, което ще се проведе извън Париж и то в кино студио. Подготвя се излъчване на живо на събитието от София едновременно в Париж, Лондон, Барселона, Лисабон, Милано, Москва и Букурещ.

За изданието през юни е поканен и Kim Jones, главен дизайнер на мъжката мода на LOUIS VUITTON. Лондон ще бъде представен от авангардния дизайнер Garet Pugh. Eric Daman – дизайнер и стилист на популярните тв продукции “Sex and the City” и” Gossip Girl” ще направи еднодневна творческа работилница в рамките на модната седмица в Бояна. Marc Happel, директор костюми на New York City Ballet, ще представи успешни примери за арт пърформанси и инсталации в колаборация – мода и балетно изкуство.

Дни преди старта на Balkan Fashion Week ще се проведе Балкански международен винен конкурс и фестивал BIWC, който тази година има специална кауза против рака на гърдата. Модната платформа ще се включи като партньор в Кампания против рака на гърдата, която върви в целия свят под мотото: #winelover against cancer, за повишаване на осведомеността и начините за превенция на заболяването. По време на Balkan Fashion Week ще се продават специални тениски с мотото на кампанията. Средствата, събрани от тях, ще отидат за закупуването на кемпер, който ще пътува из цялата страна и в който ще могат да се правят безплатни изследвания на жените в цяла България.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара