Преди време бяха оповестени данни от световно проучване, според които броят на мъжете с еректилна дисфункция прогресивно ще нараства през следващите години. Случва ли се вече тази прогноза?

untitledПрогнозата, за която говорите, се базира на тенденциите за застаряване на населението и за повишаване на съдовите заболявания в напреднала възраст, за увеличаване на заболяванията, свързани със стреса, заседналия начин на живот и нездравословното хранене. Доколкото тези тенденции се запазват, няма никакви основания да считаме, че рисковете от проблеми с ерекцията са намалели.

Попадат ли в тази група и мъжете, които гледат порно, защото доста жени смятат, че в основата на „изневярата с телевизора” е премълчаван от половинката им проблем с ерекцията?

Ако говорим за склонността на някои мъже да използват сурогатни възможности за удовлетворяване на сексуалните си потребности, то връзката е обратна. Обикновено това са мъже, които след неуспешен контакт изпитват страх „да се пробват” отново и затова предпочитат самозадоволяването. Тази възможност се предпочита и от мъже с дефицит на комуникативни умения или други личностни проблеми, които затрудняват установяването и развитието на пълноценна интимна връзка. Самозадоволяването е неефективен опит за справяне с проблема, а не причина за самия проблем.

Промени ли се мисленето на силния пол у нас, откакто се заговори открито по тази тема? Зачестяват ли мъжете, които търсят компетентна помощ и лечение?

Появата на най-мощните секс хапчета от рода на виагра и левитра рязко засили интереса към справяне с нарушената ерекция както от страна на лекарското съсловие, така и от страна на милионите мъже, страдащи от този проблем. Причината е в бързата и категорична възможност да се преодолее това затруднение още в самото му начало. Широката обществена дискусия по тази тема дава възможност да се премахнат много от предубежденията и консервативните нагласи, които в миналото възпрепятстваха търсенето на помощ. Въпреки това все още едва една четвърт от мъжете с нарушена ерекция се обръщат за консултация към лекар.

man-461195_960_720

Защо медикаментите са привлекателни за българския мъж?

Главна роля в медикаментозната терапия при нарушената
ерекция изпълняват сексхапчетата с бързо действие (виагра и
левитра), които позволяват максимално качество и стабилност на ерекцията до половин час след приема, както е при левитра. Това са най-мощните средства за стимулиране на добрата и стабилна ерекция. Те повлияват на най-интимния механизъм на ерекцията, като позволяват максимален приток на кръв в пещеристите тела на члена. Освен това тези средства буквално застопоряват члена и помагат по най-ефективен начин да се преодолее загубата на ерекция вследствие на тревожно самонаблюдение и тревога.

За ефективността на тези средства обаче ключово значение има наличието на достатъчна еротична стимулация. Някои българи са останали с впечатление, че подобни препарати са уместни само при възрастни мъже или при хора с тежки нарушения. Съществуват и

притеснения от възможни странични ефекти

Истината е, че колкото по-сигурно е средството, с което човек се подкрепя, за да преодолее нарушената ерекция, толкова по-бърз и категоричен е ефектът, без оглед на възрастта на пациента или тежестта на нарушението.

Когато тези средства се използват по лекарско предписание, те са напълно безопасни, особено ако става дума за препаратите с бързо действие и обичайна продължителност на ефекта до шест часа, какъвто е случаят с левитра. Напоследък се появиха и препарати с удължено действие (до три дни). Счита се, че тяхното приложение ще е ограничено, тъй като в повечето случаи мъжете с нарушена ерекция имат нужда от подкрепа именно в момента на интимния контакт. Задържането на препарата по-продължително време в организма увеличава риска от странични ефекти, а това невинаги е оправдано.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара