Сигурна съм, че сте гледали нецензурираните кадри на Big Brother. Една вечер двама от съквартирантите си говореха за това как точно искат да „напомпват“ жените. Не, те не си говореха за секс. Те говореха за някакво „анално напомпване“. Те говореха каруцарски за много съкровен момент в сексуалния живот на една жена – онзи, в който чувства достатъчно доверие в мъжа до себе си, за да преодолее деликатната граница от болката на удоволствието. Може и да го направи от страх, че ще я напусне, ако не удовлетвори желанията му, не знам. Но няма значение дали една жена изпитва страх или доверие, когато се почувства готова да прекрачи собствените си сексуални граници.

girl-677576_960_720

За нея всеки акт, свързан с нюансите на болката, винаги ще означава търсене на по-голяма интимност, но Бога ми, въобще не би могло да й хрумне, че просто е била „анално напомпана“. Не слушам за първи път мъжки разговори за това как „ни го монтират“, „слагат“, как ни „обяздват“. Въобще не съм учудена, че мъжете съквартиранти не мирясаха, докато не изкараха Мел и Зара лесбийки, изгониха Анелия, защото не успяха да определят що за птица е, и обявиха Димитър за гей, при положение че човекът изрично каза: бисексуален съм. Повръща ми се от тези клишета – това са хора с по-голям диапазон на чувственост и следователно с по-мащабен светоглед. Това са хора, имали смелостта да изследват и приемат себе си по-цялостно. Това са хора, които знаят, че сексуалността не означава надървен член и влажна „катеричка“, а един много приятен път (независимо как ще те наричат, докато вървиш по него) към собствената си творческа природа.

Не коментирам предаването само за себе си. В случая ме интересува, че микросветът на тези, с които цяла България воайорства, е илюстрация за ужасяващо бедната сексуална култура на света, в който живеем. Защото разговорите на тези теми не са драстично различни и по света. Не е възможно дори да си откриеш адрес в чата, в който да не те нападнат чекиджии от Австралия, Европа, Северна Америка…

Целият свят крещи „искам секс, секс, секс“,

обаче въобще не знае за какво му е цялата тази работа.

Отговор а): за фукане пред приятели;

отговор б): за придобиване на усещане за надмощие („Обещал съм на приятелите си, че пръв ще си топна кокалчето“ – реплика на едно от момчетата в Къщата; ако изчукам всички готини приятелки на бившето ми гадже, тя ще страда; ако спя с гаджето на най-добрия ми приятел, значи съм по-готин от него (това често е и женски мотив);

отговор в): защото се страхувам да допусна близост и любов в живота си (валидно и за мъже, и за жени).

Това са причините цял свят малоумно да крещи, че иска секс. Това са всички грешни отговори на причините, поради които можеш да го поискаш. Това е равносилно да си го „напомпаш сам анално“, и то директно в душата. Да си причиниш най-голямата болка – духовна инвалидност, с едничката малодушна идея

да се спасиш от болката на чувствената страст,

пълното отдаване и любовта.

Всяка жена, която е раждала, познава трансформационната сила на нечовешката родилна болка, по време на която е сигурна, че ще умре от това. Познава и невероятната защитна сила на организма, който я дарява с толкова силен прилив на любов към новороденото, че споменът за болката се изличава на клетъчно ниво.

А после забравя, че това е моделът на живота въобще. Че точно както износваш и отглеждаш бебето си, така трябва да се грижиш за сексуалната си чувственост. И че това е процес, който изисква време, упоритост и никакъв шанс мъжете да разберат как точно се чувстваш, докато „износваш“ своята сексуалност. Тя впрочем е неразривно преплетена с творческата ни натура. Забравяме, защото се сблъскваме със свят, който иска да ни напомпа, а не да бъде обладан от нашата истинска същност.

Затова толкова жени са в постоянна депресия.

Тя може да бъде и дар. Аз обичам да тълкувам тази дума по звукова асоциация с време, през което „да пресееш“ зърното от плявата в живота си.

Не знам дали някое от момичетата в Къщата в крайна сметка ще допусне секс, но засега онези от тях, в които има стаена силна женска чувственост, са депресирани от мъжкото отношение към тях. И със сигурност ще излязат оттам малко по-цинични, но и малко по-способни да различават кой мъж се интересува от тях само като цици и вагина, и кой е способен да ги приеме като жени, твърдо решили да вземат живота си в ръце и да го живеят така, че да им доставя удоволствие. Онзи, който го види и не побегне панически, вероятно ще бъде точният човек.

И една от причините да излязат малко по-мъдри оттам е

доброволният им сексуален пост

през тези седмици престой в Къщата. Перфектният начин една жена да стигне до идеята за сексуално въздържание е постоянно да бъде обект на сексуални атаки по неправилна причина (изброените по-горе), какъвто е случаят със съквартирантите в Къщата.

В реалния живот по-трудно различаваме грешните си мотиви, поради които подхождаме един към друг. Може с месеци да се срещаме с един човек, да прекарваме приятни часове и после всеки да забърза към ежедневните си грижи. Това, което можем да разберем за някого за две години, в Къщата се разбира за две седмици. И ако ни стиска да огледаме внимателно собственото си обкръжение, ще се наложи да признаем, че моделите на поведение и мотивите за създаване на връзки и сексуални авантюри са същите. Единствената разлика е, че имаме

илюзията, че можем да избягаме, ако не ни устройва

Но и това не е разлика, защото и оттам можеш да избягаш. Можеш и вътре да останеш и да избягаш в себе си. Точно както прави всяка жена, когато вече не може да понася клишето, с което я приемат. Тогава много жени започват да казват: „Сексът въобще не ме интересува в момента“ (и аз съм в кюпа, спокойно). Когато останем достатъчно дълго на доброволен сексуален пост, малко по малко схващаме, че си е чист мазохизъм да обичаме желанието на някого да ни го начука. И че когато прекаляваме със себеотрицанието и състраданието към нашия душевен садист, за награда може и да ни го „напомпа анално“.

Никога няма да забравя разговора си с шведската писателка на еротични романи Уни Друге („Изповедите на Хела Хел“), когато беше в България.

Омъжена по любов, тя ражда пет деца

и е неотлъчно до съпруга си в амбицията му да създаде списание за музика. Бизнесът вървял и когато Уни преценила, че той вече може и сам да се справя, поискала да се отдели от списанието и да започне да пише романи, да последва и тя на свой ред своята мечта. Тогава знаете ли какво станало? Той започнал да я пребива от бой, да я изнасилва и да й чупи фалангите на пръстите, за да не може да пише дори когато го напусне. След доста перипетии успяла да го напусне с петте си деца, със съдебно решение, което не й позволявало да вземе и стотинка от общия им бизнес. Докато писала първите си книги, отглеждала децата си само със социални помощи (знам, че това е Швеция, но децата са пет). Безспорно книгите й са скандални, защото е влязла в много особени, тъмни дълбини на женската сексуална психика, но така или иначе се продават в милиони тиражи в цял свят. Но докато ги е писала, без въобще да знае дали някой ще й прочете ръкописите, Уни Друге е решила, че ще излекува раните си чрез пълен сексуален пост. Говорихме си, че ако не приемеш този пост, ранената ти психика ще се втурне да отмъщава чрез сексуалния контакт. А това вече наистина може да разруши живота ти. Отнело й е пет години

да изучава сама своята чувственост,

да мине през най-тъмната част от „гората на женската психика“ чрез книгите си. И да загърби типичния женски мазохизъм да приемеш партньорство, което ще потисне творческата ти природа. От този стадий на прераждане тя излиза на 42 години с толкова мощна сексуална енергия, че който и мъж да я погледне, в миг забравя за 20-годишното си гадже и в същото време е дълбоко респектиран. След подобен период на трансформация неминуемо се сдобиваш с мъдрост. Уни среща и човека, с когото разбира, че разнообразните сексуални партньорства могат да подобрят чисто техническите умения, но само в равностойно партньорство, в което всеки приема силата на другия. Може да стигне до такива висини на сексуалното удоволствие, които те изстрелват в космоса, а после те връщат на земята, за да твориш и да прибереш материалните блага, които текат към теб като река в плодородна долина. Защото не спираш да сътворяваш жената в себе си.

Сътвори жената в себе си. Ти можеш.

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара