Главният герой в новата книга на Катерина Хапсали е журналист, а действието ще прескача океана между САЩ и бивша Югославния, сподели писателката по Bulgaria ON AIR. Катерина Хапсали ще пусне новата си книга „Сливовиц“ до края на 2016 г.

K._Hapsali_copyright_Simon_Varsano

„Не съм кабинетен писател. Когато пиша книги, искам да бъдат такива, че да мога да заставам с името си зад тях. Ако започна да работя на конвейер, ще бъде манифактура, а не творчество. В един момент исках да ускоря процеса за новата книга, но сега казвам, че към края на 2016 г. „Сливовиц“ ще бъде готова“, разказа авторът на „Гръцко кафе“.

Хапсали обясни, че и в тази книга ще има сблъсък на култури и различни мирогледи, но действието ще прескача океана между САЩ и страните от бивша Югославния.

Главният герой е журналист, а интересното е, че и в „Сливовиц“ е постъпила по същия начин, както с „Гръцко кафе“: „Написах първо началото и края“, каза Хапсали. Тя сподели, че ще вложи отново автентична емоция и част от себе си, както в първия си роман.

hapsali(1)

Преди да стане позната на широката публика като писател, тя е второ поколение журналист (дъщеря е на Валери Запрянов). Признава, че „Гръцко кафе“ се явява като еманципация, защото в семейството си е първият автор на роман и никой не може да я обвини, че „баща й е написал книгата“.

„България е много интересна страна. Преди време бях на медийна специализация в Испания и забелязах, че там е въпрос на престиж няколко поколения да практикуват професията журналист, а в България всеки си казва: „Баща й я е направил журналист“, разказва Катерина и добавя, че именно той е човекът, който се противопоставя на решението й да се занимава с журналистика.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара