Списание „Наш дом“

Текст: Кирил Станев

Снимки: Александър Новоселски

Интериор: Карло дал Бианко

Гостуваме в къщата във Виченца, Италия, на дизайнера Карло дал Бианко – творчески директор на Bisazza, един от най-големите производители в света на стъклена смалтова мозайка. Общото впечатление от интериора е за баланс, страст и хармония – качества, които притежава и самият собственик.

Къщата е на пет етажа, разгърната на общо 450 кв.м, достатъчни за съпругата и четирите им деца, интериорното студио на Карло на първия етаж и терасата с прекрасна гледка към базиликата на Виченца на последно ниво. Отвън веднага се забелязва фасадата, направена още през 1956 година с първата мозайка, излязла от производството на Bisazza.

Вътре впечатление прави разнообразната палитра на стените – всяка стая е в различен цвят, наситен и изразителен. Всичко в къщата е в равновесие, баланс между модерното и класическото, между пищността, изкуството и минималистичните линии, хармония между живите цветове и контрастиращите приглушени тонове. Това успешно допълване на елементи от различни епохи прави интериора ефектен, актуален и неподвластен на времето.

0 Коментара