„Петдесет нюанса сиво“ е очакваната с огромно нетърпение филмова адаптация на бестселъра на британската писателка Е. Л. Джеймспревърнал се в глобален феномен. Първият филм от поредицата излиза на 13 февруари във всички кина „Арена“, а продажбата на билети започва още от 16 януари.

Poster 70 x 100 sm - Fifty Shades of Grey January 2015

Само за навършили 16 години.

В главната женска роля е Дакота Джонсън, чието участие в еротичната лента предизвика бурни реакции от страна на членовете на звездното й семейство. 

Вместо обаче да зарадва близките й – холивудските звезди Дон Джонсън, Мелани Грифит и Типи Хедрън, успехът на младата актриса и модел стана повод за горчива семейна вражда, пише в. „Дейли експрес“.

В „Петдесет нюанса сиво“ 24-годишната дъщеря на Джонсън и Грифит играе невинната студентка Анастейжа Стийл, въведена в света на садо-мазо секса от по-възрастния милиардер Крисчън Грей (Джейми Дорнан).

Бащата на Дакота, 64-годишният Дон Джонсън, прочул се с хитовата полицейска поредица „Маями Вайс“ през 80-те години на миналия век, не скри възмущението и публично упрекна дъщеря си заради горещите голи сцени във филма. Актьорът заяви, че ще бойкотира дебюта й като звезда, защото „това не е типът филм, в който иска да я вижда“.

Майката на Дакота, 57-годишната актриса Мелани Грифит, отвърна на публичните нападки на бившия си съпруг, заявявайки, че „напълно подкрепя“ решението на дъщеря си да се снима в адаптацията по еротичния бестселър. „Тази роля е истинско предизвикателство за Дакота и тя се нуждае от подкрепата на цялото семейство“, изтъкна Грифит, която едва 17-годишна се снима гола в дебютния си филм „Нощни действия“ (1975).

Мнението на майката обаче не съвпада с това на нейната собствена родителка и баба на Дакота Джонсън – холивудската икона Типи Хедрън. 84-годишната легенда на Холивуд е твърдо против участието на внучка й в „Петдесет нюанса сиво„.

Хедрън, прочула се с ролята си в класическия хорър „Птиците“ (1963) на Алфред Хичкок, заяви: „Видях трейлъра и това е всичко, което ще гледам от този филм. Разбирам защо бившият ми зет Дон Джонсън е толкова разстроен от участието на Дакота в продукцията. Чувствам се по същия начин като него“.

Източник от обкръжението на враждуващото звездно семейство разкрива, че МеланиГрифит е горчиво обидена от отказа на Типи Хедрън и Дон Джонсън да подкрепят Дакота.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара