Една от моите най-близки приятелки, с която се знаем от 17-годишни, все ми се кара, когато бели коси започват да се показват под боята ми за коса. И ме праща веднага да се боядисвам. Трудно ми е да й обясня как се захласвам в онези мигове вечер, когато се разресвам пред огледалото и тези сребърни отблясъци започват да блестят. Мога дори да си се представя с дълга сребриста коса, дълга синя рокля и жезъл като елф от „Властелинът на пръстена”. Пък и идеята за вечност така повече ми се връзва, отколкото ако си се представях като момиченце,

което бере цветя на полянка на моята пределна възраст от 46 земни години.

i-love-myself

Много се чудех какво да напиша, което да не звучи като „всяка възраст си има своето очарование”. Това е ясно. Независимо че бебетата едва ли са очаровани от коликите си, колкото и да ни умиляват с напъпващия в тях живот. Истината е, че не вярвам да са във възторг от  факта, че наново трябва да чакат дългия период на адаптация към гравитация с толкова висока стойност като  9.80N/kg., отново да прохождат, да търпят никненето на зъби и училището, което ги притиска да забравят онова, което знаят, за да научат неща, които после ще трябва да забравят, ако искат да си спомнят какво изобщо търсят тук. И така нататък…

Въобще на планета със средна продължителност на живота 70 години, с увеличена плътност и бързо износване на материята под въздействието на гравитационните сили, човек на практика няма време да се освести от това, че е тук,

да започне да си спомня защо е тук

и ето, кокалите му започнали да го болят, очите да не виждат, нивото на тестостерона и естрогена започнало да занижава радостта му от това, че има плът за чудо и приказ.

На 40 все още не, но към 50-те започва да те подбъзиква концепцията с остаряването. На  всичкото отгоре, точно тогава се налага да бъдеш и най-отговорен – в най-масовия случай имаш истински остарели родители, които си искат вниманието и грижата, поотраснали деца, които сякаш са готови да си хванат пътя, ама все не достатъчно, а като нищо може да имаш вече и внуци.

Напоследък е все по-възможно да имаш бебе и внуче едновременно.

Разбира се, това в никакъв случай не е старост. Дори се води за един вид разцвет на възрастта. Но всички знаем, че „разцвет“ означава също така, че скоро ще започнат да ти капят листенцата.  По това време  се появява и среброто в косите. При някои и първите признаци на остеопороза, както и вариации на промените в организма, свързани с менопаузата и намаляване на яйчниковия резерв.

По отношение на разрушителната сила на времето, в общи линии има два популярни подхода, на които няма да се спирам подробно.

Знаете ги – единият е да го приемеш с достойнство и да остаряваш красиво с грижа за себе си, другият е да започнеш да водиш неравностойна борба, включително със средствата на пластичната хирургия.

През последните 2-3 години се шири една нова концепция предимно в средите на хората, които се занимават с духовни практики. Целта е да се отвори сърцето и тогава всичките ни проблеми ще се решат, включително ще се подмладим, вместо да остаряваме. Първия път, когато прочетох повече подробности за тази идея и онова, което трябва да правиш, за да ти се получат нещата, си помислих: „Абе, май ще бъде доста неудобно и неприлично от моя страна, като се съберем с момичета да метнем по една табла на 70 години, аз да съм свежа като прасковка, а те да са се сбръчкали“.

Десетина години след този първи проблясък горе-долу разбрах каква е историята с това подмладяване. И ще се опитам, доколкото е възможно, да предложа превод на твърдението, че

отварянето на сърцето ще ни реши всички проблеми

и съответно ще ни подмлади.

Първото и най-важно нещо е да се знае, че под „сърце” се разбира тимусната жлеза. В общия случай на триизмерна плътност  и гравитация от вида 9.80N/kg., тази жлеза е като смачкана стафида. Думата „любов“ в случая трябва да се преведе като „по-високочестотна вибрация, измерена в херцове“. Ако се съди по клиповете в youtube – 639 Hz.

child

Да превключим на тази вибрация от днес за утре не става. Ще изгорим като факла. Цялата тази история с медитациите, йогата, суперхраните и адаптогените, които пречистват клетките на най-фино ниво, е, за да подготви и адаптира телата малко по малко, в щадящ ритъм за тази пренастройка към по-висока вибрация.

Без необходимост цялото тяло да е трансформирано, тимусната жлеза е в състояние да приеме това интензивно трептене. Когато си правим упражненията и постепенно влизаме в щадящ тялото режим, вибрацията на тези херцове постепенно започва да изглажда бръчките на тази стафида, за да стигне при най-упоритите до размера на сочно гроздово зърно.

Колкото повече енергия на любовта поема това сърце, толкова повече започват да се реактивират спящи слоеве в ДНК. Реактивацията на ДНК наистина може да има регенериращ ефект върху ограните и физиологичните ни системи. Обаче, ако подсъзнанието не е подготвено за този софтуер и в харддиска му изрично пише, че това високо трептене не е съвместимо с толкова силна гравитация и има вероятност да разруши материя от 3-та плътност, има вероятност организмът да започне да се съпротивлява, да боледува и остарява по-бързо. Почти всички, които на по-късна възраст започнат да се занимават с йога и други енергийни практики, първо започват да боледуват.

Аз също имах своите проблеми с падане на коса и твърде ранни признаци на менопауза, които съвсем искрено ме уплашиха. Тогава научих и какво се прави. Всеки божи ден, в състояние на покой, казваш на тялото и подсъзнанието: „Мило мое тяло, мило мое подсъзнание, сега ти знаеш, разбираш, че онова, на което ставаш свидетел на клетъчно ниво, няма нищо общо с третото измерение. Сега всичките ми тела са четириизмерни. Моля те, приеми промяната и се адаптирай по най-лесния и безболезен начин за мое най-висше благо и добро“. Дори да не се занимавате с каквато и да било духовна практика, онази история с края на света през 2012-а, е свързана с

установяването на Земята като планета в по-висока плътност

meditation

За удобство го наричаме четириизмерно. Така че, тази промяна във вибрацията засяга абсолютно всяка жива и нежива материя на нея. Може би, вашето подсъзнание си знае, че има промяна, обаче в името на синхрона не е лошо да му кажете, че и вие знаете и сте съгласни на тази промяна. Принципно това „регенериране” със сигурност ще се случи, но само и единствено, ако човек живее физически, с новоизградено, реактивирано и регенерирано тяло в свят или най-малкото в среда, която вибрира на тази честота. Без стрес, Е-та, наситени и трансмазнини, без замърсен въздушен и информационен фон… без всичко онова, без което ни е трудно да си представим живота.

Колкото повече упорстваме, че живеем в света, който помним, толкова повече се „държим“ за енергията на третоизмерната реалност като удавник за сламка. От тази повишаваща се вибрация, която вече извира и от недрата на Земята, честно казано, може да пукнем като едното нищо. Най-малкото защото съвсем малко хора знаят, че като им се разхлопа сърцето, всъщност тимусната жлеза е започнала да се разпуква като млада пъпка, за да интегрира енергията на любовта. Физическото сърце е само една помпа за кръв, „сърцето за любов” е тимусната жлеза. Това е добре да се знае и при класическите любовни емоции. Когато се появят силни чувства, е важно да се разчита на „изпълнителния директор“, не на секретарката на рецепция.

За да се избегне паника, която да стресира мозъка, да парализира тялото и да се налага викането на Бърза помощ, имайте предвид, когато ви стегне сърцето – независимо дали сте млади и зелени или в разцвета си –  да се потупате с върховете на пръстите си в средата на гръдната кост между гърдите и

кажете на мозъка да пренасочи този сърдечен пристъп към тимусната жлеза

При правилна команда той ще знае какво да прави. Което не изключва да се обадите на лекаря си, но е добре също така да имате подръка Rescue от баховите есенции (веднага 4 капки под езика) или Шуслерова сол № 5 – Калиум фосфорикум, които да си взимате профилактично според указанията в листовката.

С последното се надявам да бъда полезна, независимо че изглежда малко встрани от темата за остаряването.  Идеята е, че жизнената енергия, от която всички сме създадени, е много мощна и става все по-интензивна. Когато сме подрастващи, ни въздейства по аналогия на семето, от което пониква нежен филиз, който пробива твърдата почва, за да излезе на повърхността. От един момент нататък тази същата жизнена енергия става разрушителна за материята. Толкова по темата:  душата е вечна, плътта – тленна.

За старостта е виновна гравитацията. Всеки пластичен хирург ще ви го каже. Колкото до среброто в косите – стига да можеш да си се представиш като елф, направо си е секси. И за протокола – поне до този момент не съм виждала човек, занимаващ се с духовна практика, който да е спрял процеса на остаряване на плътта. Може да е номер, за да ги приемат за мъдри, но малко се съмнявам. Важното е да останем спокойни и да дадем съгласие да приемем еволюционните промени с доверие, че са за наше най-висше благо и добро. В крайна сметка, при следващото прераждане, може пък гравитацията и коликите да не са чак толкова непоносими. Както си го направим.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара