Ако вече обмисляте смяна на матраците ви у дома, то тогава трябва да намерите място за изхвърляне на старите. Матраците са големи като обем и изхвърлянето им в контейнера за боклук пред вашия блок, не е сред най-добрите идеи, които могат да ви хрумнат. Най-малкото, че това не е природосъобразно решение, така че е желателно да потърсите алтернатива в тази ситуация.

Изхвърлянето на стария боклук в кофата или до кофата, противоречи на законовите разпоредби за разделно разпределяне, има вероятност дори да ви поставят глоба, ако не намерите подходящото място за изхвърляне на матрака. Ето защо, с любезната помощ на Топ Матрак БГ ще се опитаме да ви помогнем в тази публикация.

Потърсете фирма за хамалски услуги

По-голямата част от фирмите за хамалски услуги ще ви предложат превоз на големи товари. В това число влизат и мебелите, така че можете да им гласувате доверие. Някои хамали ще ви предложат да свалят матрака от дома ви до товарния бус и да го превозят до най-близкото бунище. Товаро – разтоварните компании знаят, къде да изхвърлят отпадъците, тъй че оставете тази работа на тях.

Къде отиват старите матраци?

Когато става дума за извозване на такъв обем отпадък, е нужно да се открие оторизирано сметище, където да бъде оставен. В повечето градове има такива сметища, а където няма се ползват бунищата на съседните общини. Това е причината да ви дадем съвета да използвате хамалски услуги, тъй като те ще ви бъдат от голяма полза. В противен случай, че ще трябва сами да търсите сметище, което може да ви отнеме много от свободното време, а това не е добра идея.

Изкупуване на стари матраци

Интересното е, че някои производители на матраци, могат да приемат матрака ви. Възможно е дори да ви платят за него или да ви дадат отстъпка, когато купуват нов матрак. Тази опция е много добра за вас, ако не разполагате със средства и в същото време се нуждаете от покупка на нови матраци за жилището ви. Свържете се с няколко производителя и ги попитайте, дали предлагат подобен тип услуга. Тези програми понякога са временни, тъй че трябва да хванете срока.

Обобщителни думи

От тази статия стана ясно, че има два начина да се отървете от стария си матрак. Хамалските фирми, които извозват стари мебели до сметището са единия вариант, а другият е да потърсите фирма за изкупуване или замяна на стари матраци. И в двата случая няма да нарушите законите и ще защитите околната среда. В края на нашата публикация ви пожелаваме успех и всичко най-добро.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара