„Марго Ананд е открила, че сексуалната енергия е най-креативната енергия във вселената и може да ни донесе трансформация и да се използва за лечение“. Това казва д-р Дийпак Чопра за Марго Ананд. Марго, която е с български корени, обикаля света, за да открие връзката между секс и дух и да получава посвещения от много учители от цял свят.

margot

Тя е автор на пет бестселъра за Тантра. Книгата й „Изкуството  на сексуалния екстаз“ (Tarchar, Putnam) е издадена в 15 държави и от нея са продадени един милион екземпляра. Марго е водила предавания в Си Ен Ен, „Найтлайн“ в Ей Би Си и във водещи телевизии и радиостанции в десетина държави. Публикувала е статии в много основни международни вестници и списания, включително „Таймс“, „Уолстрийт джърнъл“, „Ел“, „Космополитън“.

В популярното й обучение по любов и екстаз (описано в „Любов, секс и пробуждане“) са участвали повече от 40 000 души по целия свят.  От години Марго не е писала книга, тъй като създава, продуцира и заснема видеопоредицата „Тайните ключове на Марго за върховен любовен живот“.  След това се премества на остров Бали, където си построява къща край  морето. В това ново съвършено писателско убежище, насърчавана  от партньора си и от един съсед, тя създава тази нова книга, която според  нея е най-добрата й творба. Има всички предпоставки „Любов, секс и пробуждане (Да намериш Бог в леглото)“ също да стане бестселър като предишните й книги.

lubovsexfront20952730Това е рядка книга, която успява да опише много пикантни еротични истории и същевременно да извлече духовните учения, заложени в тях. Така Марго предлага на читателите най-доброто и от двата свята – на сексуалността и на духовността. Книгата разказва оригиналната и автентична история на жената, която първа представя Тантра на Запад, след като я преподава в Индия под прякото ръководство на един велик мистик. И до днес почитат Марго като „икона“ в нейната област. Историята й е уникална, ексцентрична и особено вълнуваща, тъй като е истинската история на живота й. Читателят разгръща страниците на автобиография, която съчетава невероятни приключения с еротичен привкус, мъдри уроци, достъпна и лесна практика. Това е съвременна книга и отговаря на много въпроси като например: Каква е връзката между секса и блаженството? Какво представлява пробуждането? Как мога да имам автентичен любовен живот? Какво е Тантра? Как да се справим с тъмната страна на йога и Тантра днес? Как мъжът може да стане страхотен любовник?

Марго, как се случи твоята среща с Тантра?

Когато за първи път правих любов, бях девствена и усетих, че се пренасям в чистата светлина, отвъд тялото. Видях, че някога – преди да се трансформирам в тялото си – съм била такава светлина и че ще се превърна отново в нея, когато напусна тленното. Това мистично изживяване беше много важно за мен и ми показа истинското значение на свободата. Свобода от семейството, от образованието, националната ми принадлежност или културните влияния. Невероятна благословия, връзка между секса и духа.

Може ли да обясните смисъла на Тантра?

Тантра лъкатуши сред многото различни и често противоречиви аспекти на нашата индивидуалност, за да ги концентрира заедно, за да разширим съзнанието си и да достигнем блаженство чрез него. Тантра предлага практики, които ни помагат да създадем свещено място за любов.

Новата ви книга се казва „Любов, секс и пробуждане (Да намериш Бог в леглото)“. Каква е връзката между секса и духовността, не са ли противоположности? Повечето духовни философии се изказват твърде срамежливо относно секса.

Аз лично нямах избор, както ви разказах. Просто така се случи, че се пренесох в космическо, мистично приключение при първия си досег със секса и това беше толкова силно преживяване, че прекарах остатъка от живота си в проучване на традициите на сакралната сексуалност по света. Накрая, след дълги приключения и изследвания, създадох мое собствено обучение, наречено ”SkyDancing Tantra: The Path to Bliss”. Това обучение за любовта и екстаза се преподава в няколко държави през последните 25 години и е наистина популярно и силно. То учи хората как да бъдат по-добри любовници, по-състрадателни и истински благословени едни с други.

Как е възможно сексът да се превърне в изкуство? В основата му все пак не е ли страстта, а не хладното наблюдение?

Изкуството на любовта или Йога на любовта е много древна традиция и съществува във всички култури – при елините, африканските племена, в южноамериканската култура и особено в Индия и Тибетския будизъм. Тази традиция отдава признание на енергията на оргазма като истински двигател на живота и потенциално много могъща, бих казала – психеделична сила, която може да се видоизмени чрез енергийния ни център или чакрите (секс, пъп, слънчев сплит, сърце и т.н.) в блаженство, съсредоточено в коронната чакра на върха на главата.

Какви са ключовете към върховен сексуален живот?

Дишане, движение, звуци, пълноценно присъствие, медитация и приемане на теб самия. Колкото по-събуден и съзнателен е човек, толкова по-буден и съзнателен любовник ще бъде той. Начинът, по който правим любов, рефлектира върху съзнанието ни. За човека с будно съзнание, предаността е ключ. Верността към партньора е аспект от божественото. Ние казваме: „Почитам те като част от мен.“

SZP_4186

Къде са границите на блаженството?

Умът ни е този, който създава граници според вярата си. Ако все още сме се задръстили в миналото си, налага се да повтаряме един и същи модел, еднакви преживявания и уроци, докато напълно не се освободим от тях. Тогава настоящето ще ни поднася нови партньори, ситуации и опитност.

Новата ми книга представя 12 велики приключения, които представляват инициации за сексуално блаженство. Всяко приключение се случва в различна държава с различен партньор. Всяка от тях е била толкова дълбока, че представлява начин да предам своя опит и да го споделя с други, които търсят блаженството на любовта. Дотук всички хора, които са прочели книгата, са били наистина вдъхновени да отворят любовния си живот и да го превърнат във велико приключение.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара