Пролетта е тук, а с нея и желанието за отдавна отлагания ремонт на дома. Ако искате да обновите жилището си и да бъдете в крак с актуалните тенденции в интериорния дизайн, тогава трябва да знаете, че тази пролет има един елемент, който задължително трябва да присъства във вашия дом и това са растенията и техните принтове върху различни материали. Те са идеалното решение, ако искате домът ви да притежава жизнена и свежа атмосфера.

От боядисването на стените с обявения от Pantone за цвят на 2019 година „жив корал“ и комбинацията с розови и червени нюанси, през добавянето на екзотичен декор и възраждане на ботаник тенденциите в интериорния дизайн, вие можете да освежите дома си и да го превърнете в истински рай.

За да постигнете това, без значение кой сезон е, заедно с дизайнера на студио за интериорен дизайн Моми Студио – Антония Саранеделчева сме ви подготвили няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да превърнете дома си в ботанически вдъхновен оазис.

Добавете ботаникъл елементи в интериора 

Това е една наистина много актуална тенденция. Вплитането на живи растения и естествени материали е чудесно решение, чрез което да придадете богатство и красота на пространството. Ако обичате растенията и искате да пренесете красотата на природата и в дома, тогава ето няколко лесни начина, чрез които да го направите.

Големи и малки растения

Изборът на живи стайни растения е най-добрият начин да вплетете природата в дома. Ако пространството е с високи тавани, спокойно можете да заложите на по-големи растения, които да поставите в различни части на помещението, като например специално обособен кът близо до прозореца. Едно такова растение, което може да стигне големи размери и е изключително актулно, е Монстер.

Ако пък не сте любители на живите растения, то тогава заложете на принтове на листата му по домашния ви текстил. От друга страна, по-малките стайни растения, като кактусите са изключително гъвкави и предлагат много повече възможности за аранжиране. Могат да се поставят на масата, на рафтове, на перваза или на цветарник. Отново техните изображения са много популярни за използване по всевъзможен начин.

Тапети

Един чудесен начин за добавяне на ботаникъл елемент в интериора на вашия дом е чрез флоралните тапети. Ако наистина искате да направите по-осезаема промяна, помислете за добавянето на тапети с растителни мотиви.

Поради това, че тапетите с растителни елементи са една истинска експлозия и стимулират силно сетивата, акцентът е достатъчен само за една стена – тя ще изглежда изключително свежа.

Избирайки правилните тапети вие ще създадете красива тропическа атмосфера, която ще ви накара да се чувствате жизнено.

Възглавници

Те могат да бъдат ключов елемент и отличен начин да добавите ботаникъл тенденциите в дома. Меките мебели с флорални или тропически щампи могат да придадат на дизайна естествена красота.

Така например можете да поставите възглавници с тропически десен, като декорация към вашия диван или спалня и да добавите повече цвят и усещане за комфорт.

Подови настилки

Ако искате да бъдете на 100% в крак с тази актуална тенденция, изберете килим, който е с шарки под формата на тропически листа. Доста често подът бива пренебрегван от собствениците, но красивият килим в зелен нюанс върху дървените подови настилки ще създаде фокусна точка.

Картини

Един наистина лесен начин да добавите стил на декора във вашия дом е чрез красиви картини. Ще бъдете в крак с тази актуална тенденция, като подредите композиция от различни по големина картини с ботанически елементи. Те ще прибавят едно по-специално усещане за стил и жизненост на интериора.

Завеси

Друг чудесен начин да добавите ботаникъл тенденцията във вашия дом и да се почувствате така сякаш живеете в тропически рай е чрез стилни завеси с флорални или тропически принтове.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара