Има три основни факта за секса, които всички знаем: той носи удоволствие, може да доведе до бременност и помага за разпространението на някои инфекции. Но това не е всичко.

Ето 15 доста необичайни факта за секса – много от които със сигурност ще ви изненадат.

1.

Освен хората, само две други създания на планетата се радват на секса – бонобо (миниатюрните шимпанзета) и делфините.

2.

Много хора използват главоболието като извинение за това, че не правят секс. Всъщност сексът, напротив, само помага да се отървем от него. Интимният акт намалява налягането в съдовете на мозъка и подобрява благосъстоянието.

3.

Женският оргазъм продължава средно 20 секунди. И това е с цели 14 секунди по-дълго от мъжете.

4.

Според проучване, проведено от учени от Нюйоркския университет, спермата съдържа вещества, които помагат за преодоляване на депресията. Те имат успокоително и хипнотично действие, а също така влияят върху подобряването на настроението и установяването на силна емоционална връзка с партньора.

5.

Има случаи, когато по време на раждане жените изпитват най-силния оргазъм в живота си.

6.

Проучвания показват, че 85% от мъжете, умрели по време на секс от инфаркт на миокарда, в този момент са изневерявали на жените си.

7.

Гърците правят секс средно 138 пъти годишно – те водят класацията на световната сексуална активност. На последно място са японците – те се отдават на страстта само 45 пъти годишно.

8.

По време на оргазъм сърдечният пулс при мъжете и жените може да достигне 140 удара в минута. По друго време с такъв пулс се налага викането на линейка.

9.

Мерилин Монро, една от най-красивите жени на 20 век, твърди, че никога не е изпитвала оргазъм – с нито един от тримата си съпрузи и многобройни любовници.

10.

В днешни дни вибраторът е една от най-популярните секс играчки. А през деветнадесети век устройството е било използвано за лечение на истерия при жените – всъщност с тази цел е било измислено.

11.

За да възпроизведе цялата сегашна популация на Земята, са достатъчни сперматозоиди, които могат да се поберат в капсула аспирин.

12.

В ацтекската култура авокадото се е смятало за толкова мощен афродизиак, че на девствениците дори не им било позволено да го докоснат.

13.

Шоколадът съдържа фенилетиламин. В тялото тази субстанция е отговорна за сексуалното желание и любовта от пръв поглед.

14.

Най-ранният образ на мъж, използващ презерватив по време на секс, е нарисуван на стената на пещера във Франция. Според някои данни е на възраст около 12-15 хиляди години.

15.

По време на Първата световна война тайната разузнавателна служба на британското външно министерство (МИ-6) използва сперматозоиди като невидимо мастило. С течение на времето този необичаен начин обаче е  изоставен поради неприятната миризма, излъчвана от съобщенията.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара