Световнизвестният диригент Йордан Камджалов обяви създаването на Академия Музика – негов нов образователен проект, напълно безплатен за всички ученици.

„Не може да се остойности безценното, както въздухът и водата следва да се полагат като неизменни природни дарове на всяко човешко същество, така и образованието е време да си припомним, че е дар, който ние сме получили и следва да дарим на жадните за истинско познание“, каза маестрото.

Началото на новата образователна платформа се поставя по идея на професор Нева Кръстева. „С програмата се цели създаването на “образувания“ в личността, които да повдигат човешката същност на качествено ново равнище и да задоволят потребностите от същностно разбиране на музиката. Тя е интегрална наука и може да бъде разгледана като базова дисциплина за усвояване на древни закони и правила, които могат да намерят приложение във всичко сфери на живота“, обясниха създателите на уникалната школа.

Форматът е отворен за хора над 16-годишна възраст и няма ограничение в подготвеността на кандидатите. Първите молби с мотивационен текст или видео обръщение и автобиография на желаещите са вече налице. Остават броени дни до края на срока за записване. Темите ще се разискват на академично ниво, но по начин, подходящ за хора с разностранни интереси, на различна възраст и не непременно с музикално образование. Образователните сесии, които ще бъдат с изразена практическа насоченост, ще се провеждат една събота и неделя от месеца от ноември 2018 до юли 2019 година в Сити Марк Арт Център. На участниците ще бъде предоставена уникалната възможност да присъстват на репетициите на Genesis Orchestra и на Музикална лаборатория за Човека.

Срокът за кандидатстване е 21 септември 2018 година. Всички могат да подадат CV със снимка и мотивационно писмо или видеообръщение в свободна форма на имейл education.fyk@gmail.com.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара