Фондацията на световноизвестният диригент Йордан Камджалов обяви прослушване за музиканти, певци и артисти, които да се включат в неговите културни проекти. Прослушванията ще се проведат на 9 и 10 септември, а записването за тях е до 6 септември.

Genesis Orchestra ще проведе кастинг за вдъхновени инструменталисти от всички оркестрови групи. Записването за прослушването е на orchestra.genesis@gmail.com.

Планетата Камджалов

Хорът на Музикална лаборатория за Човека – една от най-оригиналните и креативни музикални платформи у нас – отваря врати за хористи. За прослушване се запишете на muzikalnalaboratoria@gmail.com. На същия адрес изпращайте заявка за кастинга за артисти към ансамбъла на Музикална лаборатория за Човека.

През 2010 г. Камджалов бе номиниран от германското радио „Фазит“ за най-добър оперен диригент. През 2011 г. Камджалов безпрецедентно стана първият чужденец, спечелил с пълен консенсус конкурса за генерален музикален директор и главен диригент на Оперния театър, Филхармоничния оркестър и фестивала Heidelberg Schloss Festival в културния център Хайделберг (Германия). През 2014 г. НАСА кръсти нов космически обект на негово име.

Това лято Клавирното дуо Аглика Генова – Любен Димитров получиха най-престижната награда за български пианисти „Ехо Класик“. Постижението е в категория „Концертен звукозапис на годината- 20-и-21-и век“ за компактдиска „Бела Барток и Виктор Бабин- концерти за две пиана“, в изпълнение заедно със симфоничния оркестър на Българското Национално Радио, под диригентството на Йордан Камджалов.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара