Лола Астанова е от артистите, които мигновено привличат вниманието на публиката. Тя е красива, талантлива и разчупва с лекота строгия образ на класическата музика. Това ѝ носи не само редица награди, сред които „Еми“, „Грами“, но и я превръща в интернет сензация. С над 1 милион последователи в Инстаграм и над 300 милиона гледания в социалните мрежи, Лола Астанова е най-търсеният пианист в света. Въпреки това, описва себе си като интровертен и по-затворен човек, който обича да прекарва време със себе си в уюта на дома.

Снимки: Pragma Music Entertainment

Бляскавият ѝ публичен образ обаче предизвиква огромен интерес и ѝ отрежда място на множество престижни събития, където свири като специален гост. Едно от тях е благотворителното събитие в Карнеги Хол, оглавявано от Доналд Тръмп.

„Това е едно най-запомнящите се и вълнуващи събития в живота ми като артист. Беше специално изживяване“, споделя Лола Астанова.

Кариерата я среща с редица знаменитости.

Лола с David Aaron Carpenter

Тя има честта да работи с музикалния продуцент Дейвид Фостър и Андреа Бочели, с когото създават краткия документален филм „The Journey to the Theatre of Silence“.

Лола със Степан Хаусер от 2 Cellos

Атрактивната пианистка записва дует и с Марк Антъни, а с нейния любим приятел Степан Хаусер от 2 Cellos, носители на 16 награди „Грами“, пресъздават по особено атрактивен и страстен начин различни музикални произведения като „Лунната соната“ на Бетовен. Лола споделя, че ако има възможност да направи колаборация с още артисти, би работила с Ед Шийрън, на когото безкрайно се възхищава, Стинг и The Weeknd. Toва още веднъж доказва, че Лола Астанова се стреми да представи класическата музика по възможно най-интересния и съвременен начин.

С Андреа Бочели

Външният вид и забележителният стил на Лола също я определят като артист извън границите на общоприетия образ в класическа музика. Eто какво казва тя в отговор на всички провокативни коментари относно стила ѝ:

„Много често хората си мислят, че дължината на роклята определя таланта, но аз смятам, че не е необходимо да спазваш някакви 100-годишни правила, за да бъдеш приеман и оценяван достойно. Мисля, че моята публика не страда от подобни предразсъдъци и това се усеща по невероятната енергия и атмосфера на моите концерти.“

Талантливата и привлекателна Лола Астанова

започва музикалното си пътешествие,

когато е едва на 6 години. Първите уроци получава от своята майка, която е учителка по пиано. Тя бързо усеща, че това е нейното призвание и до ден днешен не спира да развива уменията си. Красивата пианистка впечатлява не само със своя прочит на класически произведения на Шопен, Лист и Рахманинов, но и с аранжиментите на хитове като „Don’t Stop the Music“ на Риана и „We Are the Champions“ на Куин.

В България тя ще поднесе интересен микс от класически и кросоувър произведения, но ще изсвири и песни от любими саундтракове. Лола разкри и, че ще изненада публиката с нещо съвсем ново, върху което работи, но ще го запази в тайна до срещата ѝ с българските си фенове на 6 юни в зала 3 на НДК.

Поради логистични причини и наложена промяна на част от датите от турнето на Лола Астанова концертът, предвиден за 30 май в Античен театър, Пловдив се отменя. Шоуто на атрактивната пианистка в София остава непроменено и ще се проведе на 6 юни в зала 3 на НДК. Всеки, който иска да върне билета си за концерта в Пловдив, може да го направи до 25 май в мрежата на Ивентим в цялата страна. Ако сте пропуснали да си купите билет за концерта в София, може да го направите в мрежата на Ивентим в цялата страна и онлайн на eventim.bg.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара