Ива Петкова е сред най-популярните гримьори в България. От стартирането си на своята кариера до днес, броят на желаещите да си запишат час за професионален грим при нея или за обучение по грим, все повече нараства.

Нейният професионализъм, харизма и талант са и причина десетки момичета да желаят тя да бъде вълшебната им фея в най-специалния ден за тях – абитуриентският бал. Ива успява да накара всяка една дама да се почувства по-уверена и по-красива, благодарение на шедьовъра, който създава върху всяко лице – красивият и нежен грим. Много красота, дъга от емоции и различни тенденции срещаме всяка година при абитуриентките именно в грима.

Кои са актуалните грим тенденции тази година за баловете, кои са тайните на дълготрайния грим, какви грижи е необходимо да полагат дамите, за да запазят своята кожа чиста и свежа, може да прочетете в интервюто от първо лице.

Кои са грим тенденции тази година за баловете?

Тази година грим тенденциите са в много нежни и ефирни нюанси, но индивидуалността си остава водеща.

Кои са актуалните техники и цветове в момента?

Тази година са изключително актуални ефирните визии с включени нежни цветове, креативни, но фини опушвания. Но блясъкът и камъчетата си остават на почит сред абитуриентките.

А кои такива може да наречем „демоде“?

Демоде са вече изключително отсечените странични линии  със сенки на очите, грубият кът крийз, контурирането в сива гама, плътните и силно обострени обработки на веждите.

Какво предпочитат момичетата – по-изчистена и нежна визия или много, много блясък и опушен грим?

Момичетата са с разнородни желания и всяка има различно виждане за визията си. Но очните линии, блясъците и всякакви интересни атрактивни декорации са доста предпочитани, за да бъде по-звездна визията им.

Как се справяш с еуфорията и вълнението, които изпитват абитуриентките? Успяват ли да ги предадат и на теб?

Аз съм свикнала с тази еуфория и напълно ги разбирам. Влизам им в положение и се радвам на ентусиазма им, все пак това е единственият ден, който няма аналог.

Може ли да бъдат спокойни момичетата, че през най-специалния им ден, гримът им ще се запази напълно?

Момичетата могат да бъдат напълно спокойни за грима си, защото се изработва дълготраен и водоустойчив на емоции и метеорологични условия. Това е лично моя техника, която задължително прилагам при всеки официален грим.

Какво те вдъхновява?

Вдъхновявам се внезапно. Идеите ми идват доста непланувано, но аз също взаимствам неща, които са ми допаднали от социалните мрежи, но задължително ги пречупвам през собствената си призма и рационален подход на изработка. Работя с много млади хора. Имам дъщеря на 21 години и имам щастието да се вслушвам във вижданията ѝ, така поддържам себе си актуална.

Спомняш ли си какви бяха грим тенденциите, когато ти изживяваше този специален миг и как би определила еволюцията на грима?

Да, спомням си. Много обичах да се гримирам – беше ми страст, още когато бях ученичка. Сама се правих на моя бал. Тогава бяха актуални металическите нюанси. Бих казала, че доста неща се връщат, но са технически по-усъвършенствани.

Има ли по-специални грижи, които момичетата трябва да полагат за кожата си след абитуриентския грим?

Момичетата трябва да полагат грижи не само след, а и преди бала. Всяка уважаваща себе си жена трябва да го прави. Трябва да се почиства кожата, да се хидратира и да се следи кое и какво влияние оказва на нейната текстура – храна, емоции, продукти и т.н.

Какво би пожелала на всички абитуриентки?

На всички момичета пожелавам да са разумни и отговорни за своите решения. Да следват мечтите си и да имат куража да ги постигнат. Нека да бъдат здрави и щастливи!

А какво би пожелала на всички читатели?

Желая на читателите ви да са здрави, да следят с интерес всичко, което отразявате и да се наслаждават на живота, отстоявайки всичко значимо, което ги прави щастливи.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара