Орлин Павлов е от онези чаровници с покоряваща усмивка, които няма как да не запомниш, ако видиш някъде по улицата или пък гледаш по телевизията. Най-голямата му сила е завладяващият му глас, на който няма как да се устои, когато звучи по радиото или на живо от сцената. 2018-а е много важна година в живота на Орлин Павлов, защото в нея той издава първия си албум, прави първия си голям концерт в Зала 1 на НДК и първото си национално турне. И всичко му се получава с особена лекота, досущ като лекотата, с която среща жените в своя живот и с която е успял да омагьоса жената на живота си…

Какви са жените днес според теб?

Жените могат да бъдат всякакви. Жените са такива, каквито ги търсим, между другото. Всеки мъж има нужда от жена до себе си и всяка жена търси мъж. В различните периоди от моя живот, каквито жени съм си представял, че искам да срещна, такива съм срещал, тоест, насочвал съм енергията си към даден тип жени и съм ги срещал.

И винаги ли ти се получава?

Винаги. Казвал съм си: искам да срещна жена с пъстри очи и я срещам, с червена коса – срещал съм я; искам да срещна една хубава чувствена блондинка и такава съм срещал…

А жената на своя живот искал ли си някога да я срещнеш?

Винаги съм искал да я срещна.

И какво се случи?

Срещнах я.

Ето я новината, от която всички фенки ще се натъжат…

Напротив, те трябва да са щастливи, че най-накрая част от мен ще се успокои и ще бъда стабилен, уравновесен и отдаден.

Каза ми, че свързваш „Жената днес“ с много специални спомени от детството. Ще ми разкажеш ли какви са те?

„Жената днес“ е любимото списание на майка ми, впоследствие стана и мое любимо, от което, много съжалявам, че трябва да го кажа, но правех най-добрите фунийки в целия квартал. Майка ми имаше доста голям набор от списания, които си заминаха в годините. Но „Жената днес“ за всички малки момчета от моето поколение (родени през 1979-80 г.) не е само „Жената днес“, тя е вечната жена.

Какво се промени в твоя живот през 2018 г., за да се стигне до голям концерт, записване на албум и турне? Получи се някакво пренареждане или презареждане може би?

Да, намирам се точно в такъв момент и усещам как ме притиска от едната страна турнето, от другата концертът. Предишните две-три години снимах филми и не съм записвал толкова музика. Сега мисля, че 2018-а е годината за вдъхновението, а имам и точните музиканти, с които да направя моя самостоятелен албум. Да, можех да сглобя един албум преди няколко години, но исках да има нови песни. А в „Още малко“ има много хубави нови песни и нямам търпение да ги покажа на публиката. Нещо, което наистина съм искал да правя като музика, тук, в България, и нещо, което ми харесва. Намерих и добри текстописци, добри аранжори, добри композитори – на някои неща съм композитор и аз. И така направихме албума „Още малко“. В който влиза и едноименното парче с една страхотна, нова версия. В албума има две-три стари неща, които съм правил, но с нова енергия. И искрено вярвам, че хората ще умрат от кеф да ги слушат в колата си или когато се приберат вкъщи, малко да презаредят с тях, малко да помечтаят, малко да се изключат от ежедневието, от злободневието. Искам да дам хубава вибрация на хората. В албума има много сбъднати мечти, има песни, които те зареждат и ти дават сила да изкараш деня, има носталгия, има любов, има и малко тъга – много и различни емоции има в новия ми албум.

Кои други твои хитове влизат в албума?

В „Още малко“ се включиха едни страхотни музиканти – „Спектрум“ направиха страхотна версия на едноименната песен. Случайно ги срещнах в БНР и много ми хареса тяхната музика, така се роди идеята за парчето. Една версия на Владо Джамбазов и музиканти от Софийската филхармония на песента „Секунда“ ще бъде включена също така в албума, много различна, много чувствена, много тъжна… с една особена пречистваща сила. Включена е и песента „Всеки ден“, която за мен носи най-хубавото от София, с много танци и слънце, и приятели, наистина много позитивна песен.

Ти непрекъснато говориш за зареждане, за позитивни неща, за емоции – теб в личен план какво те зарежда да продължаваш напред и да правиш хубава музика за твоите почитатели?

Като стане въпрос за музика, не трябва да се срещам с хора, които правят музика, за да се заредя. Мога да видя двойка възрастни хора на пейката, които се обичат, и са на по 70-80 години и това може да ме презареди и да ме накара да вярвам в любовта. Мога да видя любезен човек на улицата или да срещна някой позитивно настроен човек и това може да ме зареди. Зареждат ме хубавите неща, хубавите емоции,  а те са свързани с хората, и добрите дела също ме вдъхновяват.

Романтик си като че ли…

Романтичен съм, но често се опитвам да потисна романтиката.

Как разграничаваш актьорското си амплоа от това на изпълнител?

Когато си артист, творец, не е нужно да се ограничаваш в едно изкуство или на една сцена. И това е напълно нормално в целия свят. Аз не мога да се вкарам в една рамка и не искам и никой друг да го прави. Аз  мога да бъда такъв, какъвто си поискам, стига талантът да ми го позволява и естествено да имам възможност да работя върху него.

Какво правиш, за да бъдеш във форма?

Ставам в 8.30 ч., в 9:30 ч. съм във фитнеса, тичам, не ям джънк фууд, не ям сладко, не ям хляб, после отивам на репетиции, виждам се всеки ден с Лидия Деспотова и Лора Коларова, моя мениджър и моя PR – всички тези рутинни дейности ме държат във форма.

Албумът, концертът и турнето по естествен път ли се случиха точно сега в този момент?

Абсолютно по естествен път. Има интерес от всички градове, но сега няма да можем да минем през всички. Избрахме големи градове – започваме от София на 1 октомври, на 5 октомври сме в Пловдив, на 13 сме в Бургас, в Операта, на 15 сме във Варна и на 20 сме в Търново.

Избрахме големи, хубави зали, в които да направим качествени концерти и да представя малкото си сладко „бебче“, което носихме няколко месеца и направихме със страхотни музиканти. Имаме текстове на много талантливи текстописци, сред които са: Росен Кукошаров, млад изпълнител-певец, Гери Турийска, Крум Георгиев, имаме текстове и на Боян Христов, на Дони Василева, на Любо, на Графа, има и една песен на английски език (текстът е на Владо Михайлов) от филма „Нокаут“.

Музиканти, които са участвали в създаването на албума – Милен Кукошаров, Крум Георгиев като композитор, Ясен Козев като композитор, Мирослав Иванов, Мартин Ташев. Не мога да пропусна и участието на едни много специални хора: Джаз трио – Живко Петров, Веселин Василев–Еко, с тях записахме една песен преди години – тя се казва „Джеймс Бонд“ и е много специална за нас. Имаме няколко ремикса, имаме и Боян Ангелов, който участва в аранжиментите на няколко песни, Стефан Петров… Борислав Бояджиев, който направи жестоки аранжименти, Борчето като аранжор, музикант с опит и богата душевност, и музикални инструменти, вкарани като сензори в тялото му, когато става въпрос за музиката.

Какво да очакват хората от концерта в Зала 1?

Няма да има нищо скандално, нито ще има голи хора на сцената…

Зрителите ще видят концерт, който досега не е правен, защото това е първият ми концерт.

На сцената ще има 10-12 музиканти с приходящи гост-изпълнители: невероятната Белослава, ДжейПи 3 – Живко Петров трио – Димитър Семов, Веселин Веселинов-Еко и Живко Петров, на сцената ще излязат и Графа, и Любо, с които ние вървим през годините в пакет като приятели с едни страхотни взаимоотношения, които се затвърждават с всеки изминал ден. Бобо ще се включи в концерта с едно жестоко парче (включено е и в албума) – той е един от най-добрите изпълнители на хип-хоп в България, пее страхотно и прави жестоки проекти. На сцената ще се появят много хора. Няма как да минем без любимия дует с Белослава „Всяка година по същото време“, защото когато хората го слушат, винаги искат да се гушнат по двойки и да танцуват, винаги са трогнати и разчувствани.

Това концерт за мечтатели ли е?

Това е концерт за приятели, щипка джаз и капка кафе, изпълнен с много любов към музиката и към живота. Ще има много приятели, ще танцуваме, ще се презаредим и ще им подаря моята емоция.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара