Дизайнери и модни къщи представиха най-новите си предложения по време на ексклузивния ревю-спектакъл на Академията за мода, предхождащ официалната церемония за връчването на наградите „Златна игла 2023“. В края на всяко ревю, дизайнерите бяха удостоени с грамота на Академията за мода, връчена им от нейния председател проф. Любомир Стойков.

Проф. Любомир Стойков заедно с дизайнерката Поля Кинова, която получи грамота на Академията за мода за „Принос в развитието на официалната мода в България“. Фото: © Академия за мода / Петър Станев

Носителката на „Златна игла“ – Поля Кинова, откри гала спектакъла на Академията за мода, като представи най-новата колекция на Paloma Fashion – Spark of light, която е изпълнена с блясък и смелост, които изобразяват ентусиазъм, радост и растеж. Дизайнерката Поля Кинова получи грамота на Академията за мода за „Принос в развитието на официалната мода в България“.

Предложения от колекция Spark of light на модния бранд Paloma Fashion, с дизайнер Поля Кинова. Фото: © Академия за мода / Хайлайф

Модният бранд Benmodel, с дизайнер Албена Иванова-Деянова, представи новата си колекция „Суета“, която е колаборация от материи, собствен стил, щипка дързост и много красота. В нея се открояват играта с цветовете, преливането на строгата класика в романтична феерия и превръщането на всекидневното в специално. Дизайнерката на Benmodel получи грамота на Академията за мода за „Принос в развитието на спортно-елегантния стил“.

Предложения от колекция „Суета“ на модния бранд Benmodel, с дизайнер Албена Иванова-Деянова. Фото: © Академия за мода / Петър Станев

Ivette Bianchi представи завладяващата си втора колекция от вечерни рокли, вдъхновена от очарователната красота на морето и френската Ривиера. Роклите са украсени с деликатни акценти и улавят същността на омайното очарование на океана. Бродериите и детайлите, вдъхновени от морските мотиви, добавят ефект на изтънченост към всяка рокля, изпълнена с есенцията на крайбрежния лукс. Дизайнерката Ивет Апостолова получи грамота на Академията за мода за „Успешен дебют на българската модна сцена“.

Предложения на модния бранд Ivette Bianchi, с дизайнер Ивет Апостолова. Фото: © Академия за мода / Антон Марков

Модният бранд Wolf Walley представи колекция „Татуси и статуси“, която е за всички влюбени в живота момичета. Колекцията е заредена с много дързост, нежност и дозирана сила, а материите са предимно памук и дантела. Дизайнерката Милена Петрова получи грамота на Академията за мода за „Принос в социално ангажираната мода“.

Предложения от колекция „Татуси и статуси“ на модния бранд Wolf Walley, с дизайнер Милена Петрова. Фото: © Академия за мода / Петър Станев

Наталия Гуркова, дизайнер на модния бранд Queen by NG, показа дрехи, предназначени за съвременната и стилна жена, които са изискани, удобни и красиви и показват отношение към всеки детайл. Дизайнерката работи в лимитирани серии, за да запази уникалността на всяка клиентка. Тоалетите съчетават в себе си индивидуалност, носещ дизайнерски почерк, обединяващ модерното и класиката. Наталия Гуркова получи грамота на Академията за мода за „Успешна премиера на българската модна сцена“.

Предложения на модния бранд Queen by NG, с дизайнер Наталия Гуркова. Фото: © Академия за мода / Антон Марков

Трикратният носител на „Златна игла“ и дизайнер на 2021 година – Радослава Лазарова, представи избрани аутфити от колекция Ray of light. Акцентите в предложенията на Blink by Radi Lazarova са изящни аксесоари, ръчно моделирани форми и женствени силуети. Материите са луксозни, а цветовете са в умерено количество блясък. Дизайнерката презентира и новата си страст – детски рокли, а ревюто ѝ се закри от Мис България Свят 2017 – Вероника Стефанова и нейните очарователни дъщерички Анжела и Анабел. Радослава Лазарова получи грамота на Академията за мода за „Принос в развитието на празничната мода“.

Предложения от колекция Ray of light на модна къща Blink by Radi Lavazarova, с дизайнер Радослава Лазарова. Фото: © Академия за мода / Петър Станев

Ревю-спектакълът закри модният бранд Kа̀rpov, който представи първата си отличителна колекция Lady Boss Collection от официални рокли, костюми и палта.

Предложения от колекция Lady Boss Collection на модния бранд Kа̀rpov, с дизайнер Соня Kа̀rpov. Фото: © Георги Палайков

Аудиторията се наслади на емблематичната сребърна рокля Bella Donna, която само за двадесет и четири часа след своята поява, успява да направи бранда разпознаваем. Актрисата Мария Игнатова, която бе гост-звезда на Kа̀rpov, взе специално участие и представи последното им предложение. Дизайнерката Соня Kа̀rpov получи грамота на Академията за мода за „Проспериращ моден бранд“.

Проф. Любомир Стойков заедно с дизайнерката Соня Kа̀rpov, която получи грамота на Академията за мода за „Проспериращ моден бранд“. Фото: © Академия за мода / Петър Станев

Специални грамоти на Академията за мода, връчени от проф. Любомир Стойков“ получиха Габриела Карчина за „Международно признание за постижения в перманентния грим“ и г-жа Мила Захариева – председател на International Fashion Connection за „Принос към международното бизнес партньорство в модната индустрия“.

Проф. Любомир Стойков заедно с г-жа Мила Захариева – председател на International Fashion Connection, която получи грамота на Академията за мода за „Принос към международното бизнес партньорство в модната индустрия“. Фото: © Академия за мода / Хайлайф

Постановката на ревю-спектакъла по повод Годишните награди на Академията за мода бе дело на Боян Караиванов. За визията на манекените и водещата се погрижиха салона за красота V&A Glamour и екипа oт професионални гримьори MAC Cosmetics. Изкушенията на сладкарници „Неделя“ и вино „Емине“ допринесоха за страхотния завършек на вечерта.

Водещата Гери Дончева Янков смени две рокли, дело модна къща Alegra и дизайнера Стоян Радичев, с които сияеше на модния подиум.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара