Плевенската филхармония представя музикалния спектакъл „Любов“ под диригентството на Йордан Камджалов с участието на Деси Тенекеджиева и младите таланти от фондации „Йордан Камджалов“ и „Стоян Камбарев“.

Спектакълът ще е на 12 февруари от 17:30 и 20:00 часа в зала „България”.

За пореден път Плевенската филхармония твори с маестро Камджалов и подава ръка на младостта и таланта, този път в месеца на любовта.

Солистите Лора Маркова – цигулка, Георги Димитров- Жожо – китара, Сара Чакърова – маримба, Сион Найман – виолончело, Мария Славова – сопран, са лауреати на фондациите„Стоян Камбарев“ и „Йордан Камджалов“.  Те ще са главните герои на вечерта, посветена на вечната магия, заради която съществува изкуството и е смисълът на живота.

Младите дарования са сред най-изявените музиканти в областта си и са носители на редица престижни български и международни отличия. В началото на тази година и четиримата ярки инструменталисти получиха поредното признание – номинацията им за „Млад музикант на годината 2020“ на предаването „Алегро Виваче“ на БНР.

Произведенията, които включва програмата на вечерта са: Четирите годишни времена на Антонио Вивалди, Симфония N 2 за струнен оркестър в ре мажор от Феликс Менделсон, Песента на Солвейг по драматичната поема на Ибсен „Пер Гинт“ на Едвар Григ.

В спектакъла специално участие ще вземе актрисата Деси Тенекеджиева, която ще даде живот на вечни, поетични строфи за любовта.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара