Той въобще не вижда, че сте ходили на козметик. Сляп е за новите ви обици и обувки. Предпочита да се натъпче пред телевизора със сухоежбина, но никога няма да се сети да ви изведе на заведение. Вече забравя не само годишнините от първата ви среща, но забравя и да си вземе душ, щом се прибере вкъщи. Няма никакво желание да се гледа в огледалото, нито да си смени гардероба, камо ли вашия. Той ви целува само ако настоятелно заврете устни в тридневната му брада, защото в неделя е кощунство да се бръсне. Това е вашият съпруг след 5/10/15 години брак.

lovers-402866_960_720

Всъщност той ви обича. Най-вероятно. Скоро не се е замислял над този въпрос. Ако заминете в командировка за няколко дни, ще му липсвате осезателно. Ще му се налага да претопля онзиденшни ястия и сам да се пере. Но не само това. Навикът му ще се наруши, Та вие сте част от неговия делник. Той няма никакво намерение да ви изневерява, защото така му е добре. Той даже ви намира за най-привлекателната жена, но това е по-скоро спомен от студентските ви години, когато ви караше да скъсите минижупа, за да припаднат приятелите му. Мъжът до вас е в най-удобната си фаза – той е свикнал да ви усеща до себе си и от тази сигурност се чувства уютно. За някои точно това е любовта.

Но, разбира се, вие не сте сред тези „някои“. Вас ви души ежедневието, безразличието, навикът и тенденцията да си говорите с бележки на хладилника вместо на свещи и чаши с вино. Интересно: ако за мъжете този период в брака е най-желаният, безболезнен и продължителен, то за жените той е коварен, опасен и непременно предвещава буря. Вие знаете, че ако нещата продължат, скоро ще ви се наложи да потърсите чужди ласки.

Ако не искате да го правите

Ако още обичате човека до себе си и желаете да върнете вниманието и ласките му, пригответе се за голяма офанзива. Едно е сигурно, само с мъркане и недоволство няма да оправите нещата. От опит ви казвам – тези работи стават с революция. Не с хлъзгави движения, а с резки. За да стреснете човека, трябва да го извадите от апатията, да му покажете, че имате повече от едно лице, че си струва да ви завоюва отново.

Както обикновено, на първо място стои разговорът. Той не трябва да е ултимативен, защото заплахите винаги имат обратен от желания ефект. Вие му казвате: „Ще се изнеса от къщи, ако не започнеш да се държиш с мен като с жена, а не като с предмет!“ Той си мисли: „Тя е откачила! Влиза в критическата и сега цялата истерия ще се стовари на моята глава. А какво толкова съм направил? Не съм се пропил, не хойкам по чужди жени… В края на краищата аз даже изхвърлям боклука Всеки ден. Луда е!“ Подобни разменени реплики най-често завършват с разрив.

Опитните жени препоръчват нежни разговори

На чашка, след масаж, след хубав филм, когато току-що сте се засмели на някаква ваша си шега. Кажете му откровено, нацупете устни, бъдете Неговото момиче, на което му е мъчно, че не му об¬ръщат внимание.

Но не очаквайте чудеса само защото сте изнесли лекция за вредата от монотонния семеен живот. Вие искате промяна, значи инициативата трябва да е във вашите ръце. На него му е добре и така. Ако мислите, че под „инициатива“ се разбира сумтене, съпроводено с ежедневни напомняния за биреното му коремче и оредяващата му коса, или тормоз на тема „цената на модните парфюми“, не сте познали. По-добре купете билети за круиз по Средиземноморието. Кажете му в последния момент. Може да го разсърдите, особено ако не обича изненадите, но по-вероятно е да го стреснете и да остане като пласетелин в ръцете ви. Щом сте готова да похарчите цяло състояние, за да преживеете любовен ренесанс, тази офанзива не е за изпускане.

Е, има и по-евтини удоволствия,

които могат да ви припомнят медения месец. След работа не го карайте с колата директно вкъщи, ами отбийте извън града, извадете от багажника одеяло и… каквото си спомняте от студентската кърска любов. Всички импровизации са позволени. Съвсем в тона на новото ви поведение ще бъде бляскава чисто нова коса, боядисана в смели тонове, чудовищна диета, след която ще изглеждате като излязла от корицата на „Жената днес“, или даже безумната идея да пръснете една заплата, за да му купите мечтания футболен екип (никога няма да пораснат, нали?).

Най-важното от всичко си остава езикът

Езикът, на който му се обяснявате в любов – дали е забравил как звучи това във вашите уста? Дребните заяждания: „тази пералня сама няма да се поправи“, „чудо ли трябва да стане, за да забележиш, че е свършила тоалетната хартия“ и „синът ти има нужда от баща“, са най-големият ви враг. Заради тях той е станал глух и ням и се е сврял в света на бирата с приятели и мача с вестник.

Пригответе се да направите големи жестове

Това е чудесна инвестиция във втори меден месец. А дали има смисъл да се трудите, можете да кажете само вие. Но нали този наедрял, хъркащ на канапето чичко с накапана тениска е хлапакът, който преди хиляда години обра розите на комшийката, за да напълни ваната ви? Това е смисълът.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара