Д-р Олеся Велинова e водещ специалист-дерматолог в софийския център по естетика Persona. Д-р Олесия Велинова има над 7-годишен опит зад гърба си, който е натрупала по време на работата си в Москва. Една от клиниките, в които е работила там, е прочутата „Лин Лайн“, популярна като мястото, където политици и известни лица от шоубизнеса на Русия се разкрасяват и подмладяват. Д-р Велинова носи със себе си нов метод за подмладяване на кожата, абсолютен хит в Русия – биоревитализация – насищане на кожата с хиалурон в дълбочина.

DSC_7229

Названието на тази техника буквално означава „естествено възстановяване“ на кожата. Биоревитализацията е инвазивна процедура, при която с помощта на игла в кожата се вкарват полезни за нея естествени съставки като хиалуронва киселина, витаминен комплекс, пептиди. Терапията помага за подобряване на външния вид на кожата, както и за забавяне на процеса на изсушаване и стареене на кожата.

Биоревитализация с хиалуронова киселина

За тази терапия се използва специално синтезирана формула на хиалуроновата киселина, която подпомага насищането на клетката с влага и подобрява храненето й. Инжектирането на формулата подпомага естествените биохимични процеси в тъканите и хидратацията на кожата. Хиалуроновата киселина е естествен продукт, който нашата кожа сама произвежда. С течение на времето обаче количеството й в организма ни намалява, затова е необходимо привнасянето й отвън, за да забавим процесите на изсъхване на кожата. Биоревитализацията с хиалуронова киселина също така активизира процесите на производство на колаген и еластин в кожата, затова след такава процедура кожата става по-гладка, бръчките се изглаждат и намаляват.

Биоревитализация с пептиди

Една от новостите в инжекционната козметология е биоревитализацията с пептиди. Пептидите са специални протеини, които предизвикват клетъчната регенерация и  възстановяването на нейната структура.  По този начин биоревитализацията с пептиди подмладява. Пептидите са много полезни за кръвоносните съдове. Укрепват стените на капилярите. Затова процедурата е много полезна за хора с тънка кожа, както и за лечението на розацея. Пептидите също така помагат успешно при пигментации, изравняване на тена, както и за подобряване на тонуса на кожата. Тази процедура е много подходяща за кожата преди тя бъде изложена на слънце. Предпазва я. Пептидният комплекс съдържа и антиоксиданти, които повишават защитната функция на кожата и увеличават устойчивостта й на неблагоприятните екологични фактори. Витамините, които се съдържат в пептидния комплекс имат себумрегуращ ефект, което означава, че се намалява омазняването на кожата.

Какви са предимствата на процедурата?

Ефективност. Биоревитализацията е инжектиране под кожата на активни вещества, които позволяват възстановяването на нормалните обменни процеси на кожата. Резултатът е подмладена кожа.

Безопасност. Процедурата е безболезнена и максимално комфортна за пациента, тъй като се поставя анестезия под формата на гел.

Как се провежда курса на биоревитализация?

Комплексите от веществата, които се използват, както и продължителността на курса на биоревитализацията се определят индивидуално след като се вземе предвид състоянието на кожата на пациента, както и в зависимост от желаните резултати. Процедурата трябва да се извършва само със сертифицирани продукти, богати на антиоксиданти, микроелемнти и витамини. Инжекцията се прилага в малки дози под кожата в средните слоеве на дермата. Използват се специални много тънки игли. Биоревиталзиация може да се прави не само на лицето, но и на тялото.

Какъв е ефектът от биоревитализацията?

Биоревитализацията буквално изтрива следите на времето от лицето: бръчките се елиминират, тенът се изравнява.  Под въздействието на хиалуроновата киселина водният баланс на кожата се възстановява изключително бързо, създават се отлични условия за живот на клетката.  След около 3-4 дни след поставянате на инжекцията се забелязва как кожата става по-стегната и по-плътна.  Ефектът от процедурата се разгръща във времето. Ефектът се задържа около 6 месеца. Така биоревитализацията води до следните резултати:

  • Изглажда бръчките
  • Стяга отпусната кожа
  • Изравнява тена
  • Възстановява структурата на кожата
  • Възстановява еластичността на кожата (активизира производството на колаген и еластин)
  • Подмладява клетките
  • Намалява пигментацията
  • Укрепва стените на кръвоносните съдове
  • Изглажда кожата

Какъв е процесът на възстановяване  след биоревитализацията?

Няма възстановителен период. Първите един или два дни се наблюдават малки подутинки, които изчезват много бързо.

Колко често е препоръчително да се извършва процедурата?

Всичко е много индивидуално. Обикновено няколко сеанса се правят през 2-3 седмици. Ефектът трае до 6 месеца. Хубаво е да се правят поддържащи процедури веднъж или два пъти годишно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара