Как и дали изобщо правят любов наште? Пърди ли английската кралица? Само аз ли драйфам, като се напия? С(Р )амотно занимание ли е мастарубацията? Какво има днес по телевизията?

Няма как да не си се питал подобни неща, мечтаейки да си муха на стената в стаята, в която гореспоменатите дейности се извършват.

Жизненоважни въпроси.

Аз ли само съм такъв нещастник, че не намирам пари да отведа семейството си на Малдивските острови? Много лошо ли е да си мислиш за анален секс с партньор от другия пол? Любопитството ни гризе както мишка сиренце Жоси, жаждата за знания ни мори както мори зелена овца, стърже ни отвътре със силата на шпатула. Ама я задай на висок глас някой от тези въпроси в помещение с повече от един човек. Ще те вземат за извратен.

lens-833055_960_720

А отгоВор има! Той се крие в голотата, или по-точно в нейното прикриване – модата.

Глава I – И рече Господ

Ако вярваме на евреите, всичко е започнало преди над 5000 години. Тогава едно същество, на което те по неизяснени причини избягват да споменават името, създало мъжа, а после и жената, наричани по-долу прародители. Настанило ги в квартира с голяма градина и като начало им забранило да ядат от някакъв плод. След което забравило грижата за домашните си любимци (кажи-речи, цялата фауна), забатачило някъде лейката, с която поливало флората (в това число кактусите), и им загледало сеира.

На каква точно система за домашно кино е гледало, не знаем. Библията е писана през пръсти и много рекламодатели са изпищели. Успокоява ги фактът, че и доста рекламисти не са си получили процентите от приходите. И така, гушнало онова ми ти същество огромна купа току-що създадени от самото него пуканки и зяпнало екрана. А на нашите прародители това им дай – забрани да престъпват. Набухали се с оня плод и в резултат осъзнали, че май ще е по- добре да спазват модните тенденции, а не да се мандахерцат по пишка и цици.

Съществото уж се ядосало и ги изгонило от квартирата, която май била само тестер (или демо версия). Явно оттогава да те видят на улицата чисто гол си е голям резил.

Както и да е, тръгнали прародителите по магазините да хванат есенната разпродажба, но се оказало, че им трябват пари. Наложило се да работят. Но най-древната професия носела пари само на пра-пра-прабаба ни, така че тя започнала да се облича много по-добре от пра-пра-прадядо ни. Така е и до днес. Мъжете от своя страна си умират да разсъбличат мадамите, вероятно за отмъщение.

Така модата е влязла в живота ни, както и риалити шоутата. Поради вродената си разсеяност Създателят е пропуснал да регистрира марката на шоуто, от което негови колеги се възползвали многократно във времето. А времето е понятие, с което боговете си играят по-добре и от градския транспорт. Един от плагиатите в занаята засега го знаем само с псевдонима Големия брат. Защо не Малката сестра или Глухия дядо? Казва ли ти някой. Много намирисва на социална утопия в стил Оруел.

Глава II – лека нощ неда!

Въпреки очевидната нужда от модни стоки, и в момента има предавания, които пренебрегват това важно условие. Слава Богу, техните създатели са разбрали проблема и срамежливо ги излъчват във времето от 24,00 до към ранни зори. Срамът и неудобното време обаче не пречат печалбите на тази индустрия да са огромни. Всичко това си го обяснявам с извратеното желание на мъжете да злорадстват по повод голотата на жените. Но такива предавания по никакъв начин не ти отговарят на жизненоважните въпроси!

Друго си е, когато има модерно облечени хора! Дори само с бански. Когато някой се задави с повърнато и в същото време е стилно облечен, това е класа! Това е нещо, което можеш да видиш и в прайм тайма, без да се налага да пращаш хлапето в другата стая или да се притесняваш от седналата във фотьойла до теб тъща. Модата казва истини, отваря ти очите за много неща – да, и други пърдят, оригват се и лъскат бастуна! Виж ти! А и не е нужно да водиш поучителни и тягостни разговори за пчелички и цветя с твоите отрочета. Те ще видят всички страни на тоя шарен свят със собствените си очи! Можеш да даваш за пример на жена си поведението на тв звездите – и те хъркат като дъскорезници, и те не се къпят всеки ден! И да я пратиш да приспива детето с приказка от сорта на „Новите дрехи на царя“.

Глава III – муха на акото

В плана на нашия Създател са заложени капани. Той ни е превърнал в опитни мишки от рода на онези, които ние използваме в лабораториите. Явно неуравновесеният и комплексиран тип, наречен Господ, поради липсата на събеседници или на по-мъдри от него, няма как да си отговори на въпроса за живота, вселената и всичко останало. Тогава създава нещо по свой образ и подобие и го слага под микроскопа. Това нещо се дели, размножава, самоизяжда и пак дели до ден днешен. Явно още не е получил отговор на своите въпроси, иначе около нас отдавна да са завалели жупел и сяра. А дали изобщо ще получи такъв, не е ясно. Щото няма кой да подложи на съмнение опитите му.

Първият капан – внушил ни е колко лошо нещо е голотата, а да го пита човек откъде накъде. Единият възможен отговор е, че не си харесва собственото тяло. Ние май осъзнаваме това и дори се възползваме от ситуацията. Стигнали сме до удобния извод, че с дрехи ли си, можеш да правиш всичко и навсякъде. Ами да, ето – създаваме модна колекция след модна колекция, намираме работа на китайците… И гледаме телевизия. Тя е нашият микроскоп, а под стъкълцето сме пак ние. Облечените свине, на които всичко е позволено и които ще отговорят на въпроса.

Вторият капан е в това, че Създателят ни наблюдава както муха на стената, а пък ние си въобразяваме, че правим същото, гледайки телевизора. Аз лично от известно време си мисля, че ние, мухите, все по-често кацаме не на стената, а на акото. Собственото.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара