Месец след официалното откриване на първите COOL библиотеки в София, Пловдив и Русе кампанията „Spirit Трансформации” – „Cool Библиотеки” подкрепиха трима млади автори, които провокираха любовта към четенето у хиляди български деца.

Делян Момчилов

Това са Делян Момчилов („Българите! Забравените постижения”, „Ние сме животните”), Мартин Колев („Софийски магьосници”, „Софийски магьосници. Самодивите на Странджа”, „Софийски магьосници. Вещиците от Витоша”) и Милен  Хальов („Кало Змея”).

Първи в необичайния „Час по вдъхновение!” влязоха учениците от 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин”, за да се срещнат с Делян Момчилов. Той  ги посвети в любопитни събития и факти, в които има неподозирана българска следа – съдбата на най-голямата статуя на Леонардо да Винчи в Италия, дело на български скулптор; историята на залив в Антарктида, кръстен на българина Асен Йорданов, за българския принос в кацането на Луната и още куп любопитни и вдъхновяващи истории за бележити българи!

Милен Хальов

Децата от 1-во ОУ „Отец Паисий” в Русе посрещнаха автора на „Кало Змея” Милен Хальов с рисунки, вдъхновени от книгата му, и разбира се, получиха и автографи!

Макар и малки на години, учениците показаха необятна фантазия и бързо влязоха в ролята на съавтори на младия писател с предложения за сюжети и нови приключения на момчето със супер сили – Кало Змея…

Мартин Колев

Учениците от ПГХТТ – Пловдив се потопиха в тайния магичен свят на България заедно с автора на поредицата „Софийски магьосници”  Мартин Колев и съвместно създадоха кратък фентъзи разказ за магичните места в Пловдив.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара