Пътуването с деца из България често изглежда наистина плашещо за младите родители, особено когато е за първи път. Да не говорим за целия багаж, който трябва да се вземе. Е, с малко организация всичко е възможно и ваканцията може да бъде изключително спокойна и приятна за цялото семейство. 

В тази кратка статия сме подбрали няколко полезни съвета, които да ви бъдат от полза при избора на перфектния семеен хотел за вашата ваканция.

Семейните хотели, осигуряващи спокойствие

Дори и да смятате, че като отивате на ваканция с децата няма да успеете да си починете, това не е точно така. Както споменахме и по-рано, ключът е в правилната организация, а това включва и изборa на хотел.

Ето защо е важно да се спрете на хотели, които могат да ви улеснят максимално. Някои 5-звездни места настаняване са изцяло съобразени с нуждите на децата.

В хотелските стаи не само се осигурява легло, но също така и:

 • Столче за хранене;
 • Бебешка количка;
 • Проходилка;
 • Гърне, биберони и шишета;
 • Обезопасяване на контакти и др.  

Някои места предлагат и пазаруване на бебешка храна и памперси при заявка от страна на родителите. Това ви позволява да се отпуснете напълно по време на почивката си. 

Как да изберете най-подходящия хотел за вашето семейство?

В България има много семейни хотели, затова е важно да вземете под внимание няколко характеристики и удобства, които избраният от вас да осигурява. Нека ви ги представим по-долу.  

Уверете се, че има забавления за деца

Хубавите хотели предлагат не само комфорт за възрaстните, но и за малките си гости. Това е начинът ви да си починете, без мъниците ви да скучаят. Най-често това е наличието на детска площадка. 

По-добрите и луксозни хотели разполагат и със следните места за деца:

 • Детски кът;
 • Детски клуб;
 • Аниматори;
 • Ескейп стаи;
 • Басейни и др. 

Закритите места за забавления в хотела са изключително подходящи за дъждовни дни. Вие ще можете да си починете с книга в ръка, а децата ви са в пълна безопасност и в грижите на опитни аниматори.

Проверете дали кухнята е подходяща за деца

Когато избирате хотела за следващата си ваканция, проверете дали храната, която се сервира, е подходяща за деца. Има много добри хотели, в които се предлагат дори бебешки пюрета, предназначени за най-малките. 

Важно е храната да се приготвя с висококачествени и пресни продукти. Някои места за настаняване в планината разчитат на био продукти. В тях се предлагат и детски менюта със съобразен грамаж.

Дейности извън хотела

Ако наистина искате почивката ви да бъде максимално безгрижна и да се забавлявате, изберете хотел, който предлага активности за цялото семейство. Това може да бъде планински туризъм, планинско колоездене или разходка из исторически град, като Банско,

В някои хотели се предлагат и образователни лагери за деца, в които има редица приключения сред природата и 5-степенно меню, създадено според нуждите на децата. 

Не са много хотелите, които осигуряват това, но ако успеете да намерите такъв, ще имате приказна почивка. 

Защо да изберете семеен хотел в планината?

Освен красивите бели гледки и зимните спортове през мразовития сезон, планината осигурява свежест и много възможности за активности през лятото. В България можем да се похвалим и с изключително чист въздух по високите ни части, който е полезен при белодробни заболявания и алергии. 

На територията на гр. Банско можете да откриете семейни хотели, които предлагат не само всичко изброено в статията, но и много повече. Можете да се отдадете на спа, басейни, масажи, разнообразни ресторанти и други.

Преди да направите резервация си, попитайте за удобствата в хотела:

 • Предлага ли се детско меню?
 • Има ли услуга за гледане на деца?
 • Има ли детски кът?
 • Разрешен и удобен ли е достъпът до басейна за деца?
 • Осигуряват ли се при поискване аксесоари за деца в хотелската стая?

Ако отговорът на всички тези въпроси е “Да!”, значи сте се спрели на правилния хотел. Желаем ви една незабравима семейна почивка!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара