Столичният Арт хотел „Симона“ откри „Авторски етаж“ – съвместен проект на хотела и младата художничка и сценограф Джени Иванова. Тя придава на всяка стая собствен артистичен дизайн, вдъхновен от експресивността на театралната сцена. „Авторски етаж“ е пример за съвършено различни измерения на хотелския дизайн, където  артистичните визии на един млад творец смело се вписват в корпоративна бизнес стратегия.

Стенопис във фоайето
Стая „Настроение“

“Преминавайки в годините през различни специалности на обучение, които съм завършила, се научих да работя с много и различни художествени средства.

Усвоих изписването на икони, различните техники в стенописа: фреско, секо, сграфито, мозайка, витраж. Сценографията отключи в мен по-дълбоко и пространствено мислене за изкуството и света като цяло. Вярвам, че в изкуството граници няма и вратите към дръзки експерименти са винаги отворени за един артист. Работата ми в хотела беше истинско предизвикателство от самото начало. Сценографът в мен разгледа пространството като сцена, на която може да направи всичко, което си пожелае, а художникът искаше веднага да нарисува всички стени. Опитах се да балансирам тези две мои същности, търсейки нестандартното, оригиналното. “Заиграх“ се с различни изразни средства, които обогатиха и превърнаха хотелските ми стаи в уникални артистични проекти.”, казва Джени Иванова.

Стая „Въображение“

Арт хотел „Симона“ е организатор на няколко подобни арт инициативи, свързани с изкуството. Голяма част от стаите на хотела са част от арт експерименти на млади творци с различни видове изкуство – стенопис, графити арт, сценография, артистична фотография и др. Днес „Симона“ има четири тематични етажа. Ето и останалите три:

„Графити етаж“ – осъществява се в рамките на кампанията „Графити лято 2013“, която Арт хотел „Симона“ организира в подкрепа на графити изкуството. Свободни улични артисти „опитомяват“ таланта си между четири стени, създавайки нестандартен дизайн с урбанистично звучене и бунтарски настроения.

Стая „Звук“

„Театрален етаж“ – това е първият тематичен етаж, все още много актуален и въздействащ. Тук млади лица на театралната сцена превръщат стаите в уникално, артистично пространство.

„Еко етаж“ – аскетична и одухотворена атмосфера в пълен унисон с най-новите тенденции на съвремието ни – използване на екологични и рециклирани материали, осезаемо присъствие на природата в интериора. Автор на етажа – младият дизайнер Найден Кордев, автор на стая 609 на „Театрален етаж“, победител в конкурса „Фантазии на шестия етаж“.

от сп. „Наш дом“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара