„Как да отгледате удивително дете“ се казва наръчника за педагогическия метод Монтесори, която излезе в юбилейната 10-а година от откриването на първото учебно заведение Монтесори в Рим. Книгата на Тим Селдин е един от най-добрите наръчници за прилагане на метода и в домашни условия  – с цел развитието на потенциала при децата до 6-годишна възраст.

kak-da-otgledate-udivitelno-dete-montesori-9786191950997_1Книгата съдържа практически съвети какво да наблюдаваме в детето, как да се включим в игрите му и как да го насърчаваме да открива света чрез сензорно обучение. Както е известно именно методът Монтесори е вдъхновил създателите на Гугъл – Сергей Брин и Лари Пейдж, както и създателите на Wikipedia. Друг известен ученик на системата е принц Джордж.

В момента в света съществуват 22 000 учебни заведения, които работят по програмата на д-р Мария Монтесори. В момента в България има над 30 Монтесори учебни заведения, в които се обучават около 1000 деца.

sensorial-06

Монтесори педагогиката да се въведе в иновативните държавните и общински детски градини и училища в България – това препоръчаха държавните институции, свързани с образованието на конференция, посветена на ранното детско развитие.

„Помагайте на децата си да станат господарите на XXI век!“ бе призивът на Барбара Айзъкс, директор на Международния Монтесори образователен център във Великобритания. Тя вече 10 години помага за внедряването на Монтесори метода в държавните начални училища във Великобритания.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара