Младо американско семейство мечтае за собствена къща с малка градина в някой от тихите квартали на Бруклин. Един ден, докато разхождат кучето си из подобно място, виждат стара занемарена къща от 70-те години на XIX век, която се продава. Почти на шега, двамата решават да се обадят на агенцията и да разгледат имота. Триетажната къща имала много недостатъци – площ от едва 90 кв.м, малки и тъмни стаи, ниски тавани, но и достатъчно преимущества, които да накарат младото семейство да я купи. Последвал дълъг процес на трансформация и реновиране на имота, който собствениците възлагат на архитект Елизабет Робъртс от Ensemble Architecture.

brooklin

Макар че се натъква на множество неочаквани проблеми, резултатът от работата й е впечатляващ. Невзрачната постройка се превръща в симпатична градска къща с две спални и две бани, кухня, трапезария, дневна, гараж, вътрешен двор и външно ателие. За да се разширят стаите и да се осигури повече естествена светлина, архитектите премахват централното стълбище, което било оградено със стени, и на негово място се монтира отворена вътрешна стълба.

stulba

Освен това изграждат и нов голям оберлихт, който залива със светлина всичките три нива под него. Съществуващите покрития на стените и таваните са премахнати, за да се увеличи обемът на помещенията. Тази процедура разкрива оригиналните дървени греди по таваните и тухлената зидария по стените, които се превръщат в стилен интериорен акцент.

Източник: Наш дом

Facebook Twitter Google+

0 Коментара