Мисля, че точно разместените пластове в живота ни, нарушената хармония и загубата на идеали ме кара още повече да изпитвам необходимост да създавам своя съвършен свят. Това пише проф. Десислава Минчева, която открива своята изложба „Вернисаж“ в Бургаската галерия „Пролет“. И цитира Оскар Уайлд: „Изкуството е едновременно и повърхност, и символ. Онези, които слизат под повърхността, правят това на свой риск.”

IMG_8085 small

В изложбата си Десислава Минчева е включила пейзажи от Китай и от северното ни Черноморие, портрети и фигури. „Тези места ме обсебиха със своята божественост, мистичност и сила. Взаимно се проникнахме – природата и аз. В портретите и фигурите търсех Човека – с цялата му красива несъвършеност и в опит да открия същността му.“ Според Десислава Минчева честността е най-големият лукс, който човекът и художникът могат да си позволят.

IMG_8087 small

„Защо съм художник? Вече забравих отговора на този въпрос. Но станах на 60 и от повече от 45 години рисувам съзнателно – значи това е най-важното за мен“, казва художничката.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара