Здравейте дами,

Казвам се Борислав и отскоро освен просто мъж съм и баща.

„Жената днес“ ми предложи да ви разкажа какви точно бръмбари се навъртат в главите на младите татковци. Не гарантирам, че всички млади бащи мислят като мен, но честно казано ми изглежда доста вероятно да е така.

Като всеки нормален човек силно се вълнувах от първата среща със сина ми. Как ли ще изглежда? Ще прилича ли на мен?

НАЧАЛОТО

Жена ми лежи в родилното. Стиска ми ръката и ме уверява, че ТОЙ е най-красивото същество във всички вселени. Ето! Сестрата идва! Нещо църка в пелената, която носи!..

Прилича на средноголям съсел, само дето е син. (На цвят имам предвид, че ми е син е ясно)

Жена ми: „Не е ли прекрасен?!“

Аз: „Вълшебен е!“

У ДОМА

Вече няколко дни откакто жена ми и вълшебният съсел са вкъщи.

Времето, в което с Марина (съпругата ми), бяхме безгрижни млади бохемо-приключенци ми се струва безвъзвратно изгубено. Сега сме ангажирани млади родители. Говорим само за бебето. Няма да правим секс, докато тя не се възстанови от раждането. ТОЙ се появи и ние станахме негови слуги. Краят на януари е, а вместо да гуляя в банските механи, се уча да сменям памперси.

40 ДНИ

У нас започнаха да се нижат върволици от хора. Всички искат да ГО видят, пипнат и помиришат. Ние с Марина сме някакви фигуранти, които само пречат на гостите да се насладят на бебето. Всички носят подаръци. „Благодаря, лельо Незнамсикояси, много мило, че даряваш тази дрънкалка, имаме едва 16 напълно идентични“. Като изключим гостите, нещата вървят отлично. Вече наричаме Ясен с кръщелното му име, а не както преди – бебето. Винаги когато не реве, се умилявам да го гледам. Даже понякога ставам нощем и му се любувам, докато спи. Бирите с приятели, партитата и забавите не ми липсват. Даже ми е трудно да си ги спомня. (По-трудно отпреди, де. Те, партитата, никога не оставят някакъв особено ярък спомен)

2 МЕСЕЦА

Уау! Аз съм баща! Започвам да се чувствам горд. Яската придоби хуманоидни черти. Много го обичам! Какво мъниче е. Може да е и от благотворното влияние на възобновения секс. Не знам, но да си семеен ми изглежда страхотно. Вчера един приятел ме попита дали съм искал да пием бира след работа и да гледаме мача. Как ли пък не. Вместо да се прибера при малките си мишлета, ще се занимавам с досадности като бири и мачове.

4 МЕСЕЦА

Да имаш семейство е направо разцепващо! Много съм честит. Водихме Ясен на едно транспарти сред природата. Бях си го сложил в кенгурчето и двамата танцувахме. Много е смешен. Прилича на… не знам дали си спомняте едно издание на „Пипи Дългото чорапче“ с жълти корици. Там в ъгълчетата на някои странички беше нарисуван господин Нилсон. Ясен дяволски ми прилича на господин Нилсон. Марина се ободри от постродилната депресия. Оня ден я питах дали се приема по-скоро като прабългарка или по-скоро като тракийка. Отговори ми, че се приемала най-скоро като зайче.

6 МЕСЕЦА

Плувам като щука в сладководните семейни води. Марина отиде на концерт и аз самостоятелно се грижих за Ясен цяла вечер. Много съм добър. Памперси, къпане, пюрета, млека. Цар съм. Яската вече разбира от смешки. Гъделичкането не е особено софистициран хумор, но важното е, че му е забавно. Толкова навлязох в бащинството, че се чудя дали някой няма да ме помоли да напиша материал за радостите, които носи…

Facebook Twitter Google+

0 Коментара