През есенно-зимния сезон трябва да сме особено внимателни с косата. Това включва специални продукти и прецизна грижа. Как косата ни да е красива? Отговорите от  Александър Филипов, който работи в сферата на коафьорското изкуство над 20 години.

Александър е креативен директор на коафьорския екип на Christian of Roma и създател на AF Academy by Alexander Filipov, българска академия за фризьори със седалище Благоевград и най-голямата обучителна школа в Югозападна България.

Следващите месеци предстоят интересни мастър класове и специален акцент върху терапиите срещу косопад.

Наблегнете на масла и хидратиращи маски

Зимата косата се изсушава и е хубаво да избираме масла с леки формули. Добър вариант са ядково масло, макадамия, хидратиращи маски, балсами без отмиване. Олиата от смокиново олио също са много подходящи. Препоръчителни са и домашните терапии за коса на една или две седмици за допълнителна хидратация. Важно за маските е, че се нанасят по дължина. Добър вариант е и да се използва сух шампоан в моментите, когато вечер косата не е в най-добрата си форма след продължителното носене на шапка.

Предпазете косата си с шапки и шалове

Подобно на силното слънце, студът също е неблагоприятен за косата. Едно от най-важните неща е да носим шапки. Това позволява да запазим водата в самия скалп, за да не се изсушава. Важно е да не забравяме, че горещият душ, колкото и да е изкушаващ, е вреден за косъма. Трябва да се насочим към по-хладка вода. Абсолютно не се препоръчва да излизаме навън с влажна коса. По този начин косата може да замръзне и косъмът да се начупи.

Хипи прически и рус цвят са хитовете на сезона

Завръща се модата от 80-те години, повлияна от хипи културата или прическа тип “мулет”. Това е много късо подстригване в предната част на лицето, с оставени дължини отзад. Продължават да са актуални ниските кокове, елегантни “понита”, загладен долу ниско кок и плитките. Също и конски опашки, които са омотани в шалове и път вдясно или вляво. Всичко това може да се допълни идеално с омотаване или сплитане на шал – особено актуално тази есен и зима.

По отношение на цвета – русото се завръща с цялата си прелест и с всичките си оттенъци. Особено по-меките. Сред тях са розово, лилаво, синьо, зелено, бебешко русо, бежово.

Големите модни къщи като Прада и Диор вече го показаха в последните си колекции.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара