Kaufland България продължава модернизацията на своите магазини и откри своя десети реновиран филиал за 2022 г. Хипермаркетът в кв. „Малинова долина“ отвори врати с изцяло променена визия, която успешно превъплъщава иновативната One Stop Shopping концепция на компанията.

Чрез нея ритейлърът предоставя на своите клиенти максимален брой качествени стоки и услуги на едно място, превръщайки магазините си в търговски центрове. Освен над 21 000 свежи и качествени продукти, реновираните магазини улесняват клиентите, предоставяйки им възможност за голям брой допълнителни услуги на едно място – от аптеки и кафенета, през грижа за здравето до възможност за плащане на битови сметки. Грижата за децата също е важна част от One Stop Shopping концепцията. В непосредствена близост до реновирания магазин в кв. “Малинова долина”, Kaufland България построи образователна детска площадка като дарение за общината.

„Обновеният ни магазин в кв. „Малинова долина“ имплементира изцяло нашата One Stop Shopping концепция, която поставя клиента в центъра. Многообразието от предлаганите продукти и услуги под един покрив и на един паркинг осигурява изцяло нова атмосфера за пазаруване и превръща Kaufland в мултифункционален търговски център. Това е посоката, в която ще се развиват магазините ни и занапред, защото сме дълбоко убедени, че бъдещето на ритейла е в диалога с клиентите ни – ние слушаме, разбираме и откликваме на нуждите, очакванията и интересите на нашите клиенти и работим за максимално тяхно улеснение“, споделя Иван Чернев, главен изпълнителен директор на Kaufland България.

Към разширения асортимент на реновирания си магазин Kaufland Малинова долина, ритейлърът прибавя и първата по рода си в България микрооранжерия за отглеждани на място подправки. Иновативното съоръжение позволява на клиентите да проследят растежа на подправките в изцяло контролирана 100% екологична среда. Тя дава възможност да се разкрие пълният хранителен потенциал на растенията, свеждайки до минимум използването на природни ресурси – с 95% се намалява консумацията на вода за отглеждането на растенията, а заради липсата на логистични курсове, въглеродните емисии също са сведени до минимум. Достигналите зрялост подправки са готови както за директна консумация, така и за последващо разсаждане в саксия (Микрооранжерия с екологично чисти подправки в Kaufland | Kaufland).

Сред останалите подобрения в асортимента, които новият хипермаркет предлага на своите клиенти, са прясно опушени на място меса и риба, печено цяло пиле и прясно изпечен хляб с жив квас. Специално място в магазина е предоставено за продукти на стартъп компании.

Детската площадка, изградена в кв. “Малинова долина” е предназначена за деца от 5 до 12 годишна възраст и е снабдена с множество атрактивни съоръжения, в това число – въжена пирамида, висока 3,5 м и „въжен тролей“ с дължина 26 м . Акцент в нея е и образователният елемент – 12 пейки са изписани със специални екологични послания, насочени към най-малките. Инвестицията за реализацията на проекта е за близо 190 000 лева.

„Kaufland България подкрепи район „Студентски“ и ни помогна в изграждането на тази впечатляваща площадка. Убедени сме, че това място ще се превърне в притегателен център за семействата и техните деца и в желано място за почивка на хората от района“. Това обяви кметът на район „Студентски“ Петко Горанов, който се включи в събитието.

Образователната площадка на Kaufland България е част от плановете на компанията за строителство и реконструкция на общински детски площадки в цялата страна. Тя носи името на малкия енот Kuniboo, който е талисман на собствената едноименна марка продукти на ритейлъра, предназначени за бебета и деца. Заради ефективните и целенасочени устойчиви политики, насочени към добруването на децата, неотдавна компанията получи отличието „Компания приятел на детето“, връчвано след обстоен одит от Национална мрежа на децата.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара