Много хора не обичат новите неща и се превръщат в роби на навиците си, във всяко отношение дори и когато са под душа.

Много хора не обичат новите неща и се превръщат в роби на навиците си, във всяко отношение дори и когато са под душа. Хващат шампоана и го нанасят точно както са свикнали. Неоспорим факт е, че съществуват много по-добри техники за измиване на косата шампоан, за да успее косата ви да извлече максимално много ползи и то с помощта на само пет съвета, а преди да продължите с тях, можете да изберете своя според вашия тип коса в bgQueens.com, където ще намерите много различни видове аксесоари и козметика за коса

  • 1. Добре намокрете косата от корените до върховете

Грешно е да мокрите косата си малко или да понамокрите единствено краищата, косата следва да бъде обилно намокрена преди да стигнете до нанасяне на шампоана. Тази стъпка изглежда очевидна, но е изключително лесна за пропускане. Бъдете сигурни, че косата е напълно мокра, за да успеете да извлечете максималните ползи от нанасянето на шампоана.

  • 2. Бъдете изключително нежни към скалпа

Изключително важно е да бъдете нежни стигне ли се до разпенването на шампоана в корените. С помощта на леки движения, нежно втривайте шампоана с вертикални движения. Избягвайте всякакви кръгови движения, защото те само ще заплитат косата ви.

  • 3. Не прибягвайте до агресивно сушене на косата

Може би най-важният „съвет за измиване на косата“ е това, което следва след измиване. Винаги, когато бързате се случва този процес, но трябва да бъдете сигурни, че една от най-честите причини за увреждане на косъма е честата употреба на сешоар.

  • 4. Най-добре е да оставите косата да изсъхне сама

След всяко едно къпане, след което имате тази възможност, оставете косата ви да изсъхне по естествен начин! Бъдете изключително нежни към скалпа и косъма и се опитайте да се възползвате от всяка възможност за избягване използването на сешоар.

  • 5. Не забравяйте колко важна е и употребата на балсам или маска

Задължително условие е изключително добре да изплакнете шампоана, защото ако не го направите, косата ви има възможност да се отпусне и да изглежда тънка, утежнена и безжизнена. След внимателното измиване на косата ви с шампоан, ще имате допълнителна нужда от балсам или маска.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара