Обсъждането на гаджетата и съпрузите на чаша вино с приятелка е свещенодействие! Важно е обаче да не пропускаме момента, когато количеството алкохол започва да влияе на външния ни вид.

Кожа

Първото нещо, което ще забележите след партито е подпухналост и торбички под очите. Алкохолът води до задържане на течности и дехидратация. Това е огромен стрес за организма: ще пиете много вода, но няма да отделяте в необходимия обем.

При честа консумация на алкохол, поради силна дехидратация, кожата става суха и отпусната, което означава бръчки и преждевременно стареене!

Всяка алкохолна напитка причинява зачервяване и приток на кръв към лицето. Съдовете не могат да издържат и се пукат,  образувайки фина куперозна мрежа на лицето.

Когато се борите с акнето, козметиците също съветват да се въздържате от алкохол. Маята в основата на алкохолните напитки провокира обриви и акне.

Коса

Но добрата новина е, че алкохолът може да направи косата ви да изглежда здрава и блестяща. Вярно е, че трябва да го приемате не вътрешно, а външно: бирената мая в маските за коса дава отличен ефект. Но останалата част от алкохола, който пием, е вредна за косата ни. Дори няколко чаши вино на седмица значително влошават косата. Всичко е свързано с прословутите токсини. Натрупвайки се в тялото, те запушват порите, включително по скалпа. Косата бързо се замърсява, не получава достатъчно кислород и отслабва. Всичко това води до загуба на блясък и сила.

Фигура

В една чаша вино има около 150 калории. Пребройте колко калории можем да изпием неусетно, докато водим приятен разговор. И не забравяйте да добавите към тях чиния със сирене, шоколадово блокче или италианска паста. Можете да забравите за идеалната талия, ако не ограничите алкохола.

Доказано е, че алкохолът повишава нивата на кръвната захар, което също е вредно за здравето ни. Започват проблеми с щитовидната жлеза и метаболизма. Ако изведнъж любимата и ефективна диета спре да работи, помислете – може би истината е във виното!

Зъби

Преди си мислехме, че само червеното вино оцветява зъбите ни. Всъщност бялото също е вредно. Всяка алкохолна напитка съдържа киселини и захари, които много бързо разяждат зъбния емайл, точно с червеното вино го виждаме ясно.

Негативният ефект на алкохола върху зъбите е ерозията на зъбния емайл. Но проблемите не свършват дотук. Събуждайки се сутрин от силна жажда, изпиваме чаша вода и идваме на себе си. Преди това зъбите се борят цяла нощ със сухота и липса на слюнка. Последното е необходимо за поддържане на нормално ниво на рН (киселинност), която, ако падне, в зъбите се появят кариес, жълта плака и дори лош дъх.

Не казваме да не пиете. Не, основното е да знаете кога да спрете! И се научете да се наслаждавате на напитките – тогава и една чаша ще носи радост!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара