На 10-и юни, в 13:53 ч., предстои новолунието в знак Близнаци, съпроводено с частично слънчево затъмнение. Събитието ще се случи на 20 градуса в знак Близнаци, в компанията на ретроградния Меркурий.

Сайтът на астролог Венета Матева

На 26-и май премина пълнолунието и лунното затъмнение в знак Стрелец. От тогава до предстоящото слънчево затъмнение протича периода на ревизия и освобождаване от вредни и изгубили значимост в живота ни мисли, навици, дейности, хора и обстоятелства. Имаме още няколко дни

да отдалечим от себе си всичко онова, което забавя развитието ни.

Знак Близнаци на първо място се свързва с мисълта, а тя сама по себе си е в основата на всичко онова, което привличаме, случваме и градим. Чрез нея носим отговорност не само за себе си, но и за всичко до което се докосваме. Мислете за собствения си живот като храм и допускайте в него само чисти мисли, добри дела и хора. Не осъждайте. Не наранявайте. Не пречете. Не поучавайте. Не налагайте мнение. Не променяйте. Всеки има право на своите грешки, избори и решения. Уважете ги и продължете напред. Търсете вашите хора и общувайте с тези, които ви разбират, уважават и подкрепят. Всичко останало освободете и нека то търси собственото си щастие.

Вярвам, че всеки дълбоко в себе си вярва в чудесата. Вярвам, че дори в най-трудните си моменти имаме онази надежда, която ни носи пламъчето да продължим. Вярвам, че това което мислим, излъчваме и правим рано или късно ни се връща. Чудесата се отглеждат и техните коренчета се крият в нашия ум, сърце и душа. Те порастват от нашето желание, вяра, постоянство, отдаденост и грижа.

Така както сутрин взимаме сутрешния си душ и търсим освежаване, събуждане и подкрепа в новия ден, така и сега

чрез новолунието можем да потърсим подкрепа в новия си път.

Новолунието е този момент, в който звездите ни подкрепят и ни дават възможност това, което истински искаме да се превърне в реалност. Слънцето и Луната в силна прегръдка сбъдват мечти. Луната прекрасно описва нашите чувства, емоции и надежди. Слънцето е действие, светлина и воля. Чудесата са плод и резултат на тяхното пълно разбирателство и хармония. Имаме на разположение 8 часа след Новолунието да засадим и полеем нашите мечти и желания, свързани с темите на знак Близнаци. Те са свързани с начина ни на мислене, самооценка, умение за слушане и говорене, кратки пътувания, общуване, търговия, сръчност и отношенията ни с братята и сестрите.

Събитието се случва

в компанията на ретроградния Меркурий.

Това ще ни помогне да намираме идеи, мисли и цели, но внимавайте това да не предизвика хаос в главата ви. Отделете си повече време и подредете по приоритет, това което пристига в мислите ви. Решете кое точно ще сложи началото на вашата промяна и отдайте внимание само на него. Поради съвпада на новолунието със затъмнението, бъдете внимателни в това, което си пожелавате. То е възможно до голяма степен да опише живота ви години напред. Бъдете искрени към себе си и засадете искрени мисли, доброта, безусловна любов, разбиране и отдаденост.

Желанията до 10 броя се записват на ръка в първите 8 часа

след настъпване на новолунието. Можете да заместите думата „Искам“ с други подобни, които повече ги усещате като свои. Например: Желая; Пожелавам си; Моля. Не смесвайте в едно искане две желания. Изписването трябва да бъде точно и ясно. В една сфера могат да се пожелаят повече от едно желание. Желанията се записват на лист, тетрадка или тефтер и се съхраняват в дома, далеч от чужди погледи. Изписвайте желанията със сърце и любов. Преживейте ги като изпълнени и реализирани в реалния живот. Ето някои примерни формулировки:

 • Пожелавам си с лекота да възприемам идеите на другите хора…;
 • Искам да развия сръчност в областта на…;
 • Искам да имам ясни възгледи за…;
 • Желая да се науча да общувам с лекота без да се страхувам от това, как ще ме възприемат другите…;
 • Искам с лекота да възприемам гледната точка на другите;
 • Искам да подобря връзката си с …;
 • Желая да имам възможност да си позволя често кратки пътувания;
 • Пожелавам си бързо придобиване на нови знания в областта на…;
 • Желая спокойно да развивам таланта си като търговец в …;
 • Пожелавам си повече увереност и вяра в себе си.

В областта на здравето, Близнаци отговаря за: ръцете, китките, раменете, белите дробове, дишането, нервната система.

 • Желая да постигна изцеление в областта на…;
 • Моля да намеря подходящ лекар за да се излекувам от…

От Новолунието започва първата фаза от месечния ритъм на Луната, която продължава 7 дни след Новолунието и е свързана със стихията на земята. Тогава нашите биоритми са на най-ниското си ниво. Ден преди Новолунието и ден след него човешките сили и енергия са изчерпани. В тези дни си позволете повече почивка и не се натоварвайте с допълнителни ангажименти.

Затъмнението не вреди и не се отразява на всеки. То ще бъде важно и определящо само в съвпад с лични планети и светила в индивидуалната карта.

Предлагам информация относно индивидуалното слънце в хороскопа.

Родените между 7-14 февруари, април, юни, август и октомври

е време категорично да прекратят излишни занимания, дела и отношения. Това новолуние ще ви даде възможност чрез новите ви желания и мисли да започнете нов етап от живота си. Ще бъдете готови за това само ако имате достатъчно време и енергия за тях. Направете си място.

Родените между 7-14 март, септември и декември

съветвам да приемат спокойно случващото се около тях. Възможно е да изпитвате тревога, тъга и притеснения. Това новолуние ще ни отвори нови хоризонти, ако си повярвате. Каквото и да ви се случва сега е за ваше добро. Всичко, което си отива няма място до вас. Сега е момента да си освободите място и посадите, това от което имате нужда.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара