Затворете очи и усетете слънцето на лицето си, заровете краката си в пясъка и помечтайте за красивите Сейшелски острови. Тук ще откриете малка част от рая.

Разположени на изток от Африка, Сейшелските острови са заобиколени от красиви пясъчни плажове, бели като снега на Алпите, пъстри рифове, пълни с риби и палмови гори, докъдето ви стига погледът.Разнообразната флора и фауна е истински магнит за туристите от цял свят.

Сейшелите се състоят от 115 острова, като 90% от населението живее на основния остров Мае и двата най-гъсто населени острова Праслин и Ла Диг. Това означава, че голяма част от другите острови са почти недокоснат рай. На трите основни острова също можете да намерите уединени острови, където да забравите за времето.

Сейшелските острови са целогодишна дестинация и дори да вали, това обикновено се случва през нощта. Климатът е подходящ за ваканция по всяко време на годината, така че не се съобразявайте с времето у нас.

Основният остров на архипелага е добра отправна точка за всяка дестинация. До яхтеното пристанище може да стигнете с кола за 5 минути и да видите обградената с корали лагуна и кокосовите дървета.

В североизточната част на Мае ще откриете малкия национален парк, а в югозападната – залива Байе Лазаре. А преди да потеглите обратно за вкъщи, не пропускайте да си напазарувате от пазара на сър Селвин Селвин Кларк – сувенири, кокосово масло, конфитюри, пресни плодове, дрехи и местни подправки.

Ако разполагате с превоз, ще можете да обиколите всички красивите плажове в Майе за няколко дни. Можете да използвате и местните автобуси.

След като се запознахме с остров Майе, да продължим разходката си до втория по големина остров Праслин. Дотам можете да стигнете с ферибот, откъдето да хванете такси до мястото, където ще отседнете.

Отделете специално внимание на плажа Ансе Лацио, който прилича на романтичен фон за сватбени снимки. В южната част на острова ще откриете плаж Кот д’Ор, в близост до който има страхотни хотели, ресторанти и музеи.

Националният парк в сърцето на Праслин ще ви предложи невероятна гледка от необичайни растения, гигантски орехи и прекрасна флора.

Както казахме, остров Ла Диг е третият заслужаващ вниманието ви остров на Сейшелите, затова нека завършим нашата разходка с него. Ще стигнете до него само за 15 минути с ферибот от Праслин. Тук няма автомобили, но можете да разгледате острова с колело. Ще видите гигантски костенурки, самотни плажове и невероятни плантации с палми.

Тук ще откриете едни от най-красивите плажове в света, а плодовите барове ще ви предложат най-добрите пина колади. Обърнете внимание на приливите и отливите, защото тогава водата блести във всичките си тюркоазени цветове.

В източната част има три невероятни залива – романтични и необитаеми, където можете да направите страхотни снимки. Най-красивият от тях е заливът Коко, докъдето можете да стигнете само по вода.

Сейшелите са идеална дестинация както за семейна почивка, така и за романтично пътешествие. Можете да плувате и да се гмуркате с шнорхел, както и да откриете красотата на кораловите рифове, националните паркове. А защо не и да погалите гигантска костенурка?

Източник: Женски Свят

Facebook Twitter Google+

0 Коментара