За шеста година BIODERMA обединява усилия с редица специалисти и партньорски организации в кампанията “Заедно сме в борбата срещу акнето“. Целта й е открит и професионален обществен диалог по темата и да подчертае, че акнето е лечимо заболяване и ролята на дерматолога в процеса е ключова.

Тази есен пезплатните прегледи с дерматолог ще са изцяло в нов формат – онлайн. Партньор на BIODERMA в начинанието е българското приложение за телемедицина Healee.

Платформата позволява чат, видео и аудио връзка между лекаря и пациента, в удобно за тях време. Условията за пълноценна консултация са спазени, както и тези за безопасна дистанция.

„2020-та година представи пред нас редица предизвикателства и организирането на традиционните прегледи на живо беше едно от тях. Използването на платформа за телемедицина за консултациите ще ни позволи да продължим да изпълняваме дългосрочния си ангажимент към грижата за здравето на кожата заедно с нашите партньори, ефективно и безопасно за пациента и лекаря“, коментира Мира Драганова, Генерален директор на NAOS за регион Балкани.

Проектът на BIODERMA с платформата Healee е и първата мащабна инициатива от този тип до сега у нас. Безплатните консултации ще са достъпни за период от 2 седмици – от 19-ти до 30-ти октомври, а желаещите за преглед ще могат да избират измежду 150 специалисти, които тази година са част от програмата.  Пациентите могат да свалят приложението на мобилния си телефон (за Android и за iOS) или да използват десктоп версията на приложението на app.healee.com.

Партньори на проекта са Българско дерматологично дружество, Български фармацевтичен съюз, Българската асоциация на естетичните дерматолози, Сдружение на частнопрактикуващи дерматолози, Асоциация на студентите-медици в България, Българска асоциация на студентите по фармация и Асоциация Родители.

„Заедно сме в борбата срещу акнето“ е дългогодишна образователна кампания на BIODERMA, която поставя фокус върху пациента и обединява различни специалисти в негова помощ с една обща цел – да разбие битуващите митове и предразсъдъци за акнето и да покаже, че решение на проблема съществува. Общо  за петте изминали издания на кампанията безплатни консултации при дерматолог са получили над 13 000 пациенти. Успехът се дължи на актуалността на темата – акнето е най-често срещаното многофакторно кожно заболяване, което засяга до 90% от тийнейджърите и 50% от младите хора над 25 годишна възраст и може да има и психологически и социални последици с дълготрайно отражение върху самочувствието и общуването с другите.

Телемедицината по същество е медицина, практикувана от разстояние – чрез аудио или видео връзка между лекаря и пациента, опосредствана от определена платформа, която позволява консултация и преглед без посещение на лечебно заведение.

Healee е най-голямото българско приложение за телемедицина, което дава богати възможности за комуникация между лекар и пациент. От старта на платформата през 2018 г. до сега са проведени повече от 30 000 онлайн консултации, а към момента се осъществяват 1500 консултации месечно, с над 1200 лекари в страната от 30 специалности.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара