Предчувствието за наближаващите топли месеци витае във въздуха, по-високите температури подтикват да изхвърлим дебелите дрехи и да освежим настроението си с пролетно-лятна визия. Разочарованието обаче е голямо, ако открием, че зимата се е отразила на тялото ни и в количествен, и в качествен аспект. Заоблено коремче, наедрял ханш и отпусната мускулатура са най-честите причини за дискомфорт и спад на самочувствието.

А при мисълта, че възвръщането на добрата форма отнема време, доста усилия и въздържание, душевният смут става още по-голям. Допълнителен стрес ни причиняват и активни рекламни кампании на продукти и видеоматериали с упражнения за отслабване. Медиите интензивно препоръчват скъпи процедури или консултации при диетолози, които не всеки може да си позволи. По списанията се отделят цели страници със „звездни“ диети, които често са неприложими. Тогава възниква въпросът

как безболезнено да посрещнем пролетта и лятото,

без това да се окаже мъчителна инвестиция? Важно е да се започне отнякъде, дори да е с някаква дребна промяна. Освежаващо е усещането, че правим нещо за себе си, колкото и малко да е положеното усилие. Постепенно обемът на вложения труд за фигурата и имиджа неусетно се увеличава, което, естествено, води до повишаване на положителните резултати. Ето какво би могло да се предприеме като бързи мерки, без да е свързано с голям стрес за психиката, тялото и бюджета:

За дамите:

Не разчитайте на чудодейни начини за отслабване и стягане! Това си е работа, за която всеки сам преценява колко време и усилие да отдели.

• Направете равносметка с какво се храните и дайте предимство на зеленчуците, плодовете и храните, богати на протеини, за сметка на въглехидратите и мазнините.

• Заместете едно хранене с нескъп протеинов шейк – той е вкусен и потиска глада без излишни калории. В комбинация с Л-карнитин по-лесно ще провокирате изгарянето на мазнините.

• Правете кросове или ходете по- често пеша, топлото време предразполага за това.

• Ако се почуствате в настроение, посетете някоя фитнес зала, без значение дали ще прекарате в нея 30 минути или два часа. Важно е усещането след това, че правите нещо за себе си.

• Ако не разполагате с време или пари за спорт, винаги може да отделите по 15 минути на ден вкъщи за малко коремни преси, клекове, лицеви опори. Кляканията стягат краката и дупето, а лицевите опори – горната част на тялото.

• Ако можете да си го позволите и имате нужда, направете серия антицелулитни масажи. И не забравяйте, че най-добрата превенция срещу це- лулит са движението и спортът.

• Носете обувки с по-висок ток (не равни). Те предполагат стягане на тялото, прибиране на корема, изправяне на раменете, за да имате добро равновесие, докато ходите. В резултат получавате по-елегантна походка и визуално по-дълги крака.

• Не бързайте да облечете светлите дрехи, преди да сте влезнали в добра форма. Носете дрехи, които създават илюзия за по-слаб силует, както и такива, които не изтъкват недостатъ¬ците, придобити през зимния сезон.

За мъжете:

Правилата са сходни с тези за дамите.

• Наблегнете на протеиновите храни!

• Два пъти на ден приемането на протеинов шейк и Л-карнитин ще спомогне за процеса на изчистване на мазнините и увеличаване на мускулната маса. Ако тренирате, аминокиселините и фет бърнърите са по- подходящи хранителни добавки.

• Правете кросове или посещавайте от време на време някоя фитнес зала, ако не сте го правили през зимата. Тонусът след тренировките подсилва волята за борба с излишните килограми и отпускането.

• Ако нямате време, отделяйте по 20-30 минути на ден вкъщи за коремни преси, лицеви опори, клякания и др.

• Мъжете не страдат от целулит, но това не пречи да си позволят сауна и масаж за освобождаване от стреса на ежедневието.

• Ходете с прибран корем и изправени рамене. Не показвайте, че килограмите ви тежат!

Ако не получите желания резултат, не се депресирайте и не губете доброто си самочувствие! Радвайте се на живота, обичайте тялото си и не му причинявайте излишен тормоз! Установено е, че са предпочитани хората с ведро излъчване, позитивно мислене и любов към живота, независимо от липсата или наличието на излишни килограми по тялото.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара