Кой, как и защо пуши, оказва се, зависи от самите звезди. Така поне твърдят специалисти по астробиомедицина. И тъй като една от сродните им области на познание – медицината – е категорична, че пушенето е вредно и опасно за здравето, те са се потрудили да съставят специален хороскоп на пушачите. В него са звездните отговори на въпроса, който всеки димящ гражданин на планетата си е задавал поне веднъж: „Мога ли да откажа цигарите?“

Овен

Родените под този знак обикновено гневно протестират срещу и най-плахия намек да скъсат с цигарите. Но ако сами кажат „не“, никога повече няма да докоснат цигара. |

Телец

Труден случай: убежденията са абсолютно безполезни. Сам също не може да се раздели с цигарите. Изключенията са много редки.

Близнаци

Достатъчно е малко да му се поговори и Близнакът е готов колкото се може по-бързо да се раздели с пагубния навик. Бедата при него е, че много лесно ги отказва и още по-лесно пропушва отново.

Рак

Също не се налага дълго да бъдат убеждавани. При тях един от водещите житейски принципи е страхът от болести, грижата за здравето. Затова не пренебрегват рисковете от вредните навици, включително и пушенето.

Лъв

Представителите на тази зодия се отличават със силна воля. Ако решат, че спират цигарите, ще го направят от раз и ще държат на думата си. Но след време ще им се наложи да размишляват над друго сьдбоносно решение и, без да се усетят, ще задимят отново.

Дева

Дори и цигарата да не слиза от устата им, способни са в даден момент да скъсат с тютюна окончателно и завинаги.

Везни

Кротки и нередовни пушачи Не гонят норма – могат да карат ден без цигара, на следващия да изпушат кутия, на третия – само две-три. Всъщност те са от малцинството, което не присъства активно в редовете на пушачите.

Скорпион

Те могат да бъдат убедени да откажат цигарите не само заради вредите за здравето, а и с чисто финансови аргументи – удоволствие, което излиза скъпо, може да бъде спестено.

Стрелец

Макар и родените под този знак да не принадлежат към упоритите, твърди характери, те също не търпят зависимости. А тъй като навикът да се пуши за тях е своего рода окови, то Стрелците намират сили да се избавят от тях.

Козирог

Родените под този знак са страстни пушачи. Затова по правило единственото, което може да ги застави да хвърлят цигарите, е сериозна и реална заплаха за здравето им – запушени кръвоносни съдове, инфаркт.

Водолей

По-голямата част от представителите на тази зодия по принцип са противници на никотина. Но ако все пак пушат, то могат да откажат цигарите като предпазна мярка или под въздействието на убедителни доводи.

Риби

Характерното за тях е, че са глухи за призиви. Но за сметка на това са чувствителни по отношение на имиджа си. Затова биха спрели цигарите, ако са се убедили, че пристрастяването им към никотина се отразява зле на продуктивността им в ученето, работата, спорта или любовта.
Както си е редно, накрая трябва да кажем: ако ис¬кате, вярвайте, ако иска¬те – не. Всеки може да из-ползва този хороскоп по собствена преценка. Но най-добре е да постъпи¬те като Девата – хвърле¬те цигарите веднага и за-винаги.ьь

Facebook Twitter Google+

0 Коментара