Юлияна Антонова-Мурата ще представи на 26 май (четвъртък) 2022 г. от 18,30 ч. в Литературен клуб „Перото“ своя сборник с разкази „Сан сан, Япония“ – истории за доброто, разказани със сърце.

Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, след което немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия.

Сърцето й обаче завинаги остава в Япония,

където живее и до днес със семейството си.

Авторката е българка по родолюбие, космополит по възпитание и японка по дух.  Талантът й да открива вдъхновяваща история в дребната наглед случка, умението да говори с хората така, че да разкрият дълбините на сърцата си и дарбата да го опише изящно като в японска гравюра, превръща книгите й „Моши моши, Япония“ и „Уки уки, Япония“ в бестселъри.

Този нов сборник с разкази е естествено продължение на стремежа й да раздипля пред читателя – пласт по пласт

многоликата душа на японската култура

и начин на мислене. А когато това е направено с обич, разбиране и преклонение, винаги докосва сърцето.

„Сан сан, Япония“ е онзи светъл лъч, който пронизва съзнанието, за да остави следа.

Отзиви за книгата

„Сан сан, Япония“ е нежен звън от душата на Юлияна Антонова-Мурата. Авторката излива любовта си към японския морал и съпричастност. Разкрива Страната на изгряващото слънце каквато никога няма да я видим, защото преживяванията и чувствата са си лично нейни. И неусетно се влюбваме в Япония безрезервно.  – Магдалена Гигова (журналист и писател)

„Юлияна Антонова-Мурата пише за едни истински хора, които е срещала и които на пръв поглед са обикновени. Но запознавайки се с тях и предавайки историите им по нейния

увличащ читателя стил,

пред нас се изграждат образи за хора, за които уважение, съпричастност, достойнство и понякога саможертва са част от тяхното ежедневие.

„Сан сан, Япония“ ще ви отведе в света на Страната на изгряващото слънце,  ще ви разкаже по един изключително приятен и деликатен начин за обаятелната култура на отношенията там, за хората и техните порядки, за тяхната същност, като всичко това е описано по един великолепен начин“ – Веско Ешкенази, цигулар, концертмайстор на Кралски Концертгебау оркестър

Книгите на Юлияна  Антонова-Мурата са като самата нея – фини и деликатни,

говорещи за Смисъла, за Човека, чрез неговите ежедневни помисли и постъпки. 

Грижата за Света е на пиедестал, а деликатността и възпитанието на душата е начин на живот. Япония – една моя мечта за изгрева  и вишневият цвят! Обич, Благородство и Духовност. Там, където общото е лично твое. Където си срещат последните технологии с топлината на жеста към другия. – Биляна Петринска, актриса

Заповядайте на представянето на книгата „Сан сан, Япония“ от Юлияна Антонова на 26 май (четвъртък) 2022 г. от 18,30 ч. в Литературен клуб „Перото“. По време на събитието ще участват още Георги Милков, Ирина Тенчева, Магдалена Гигова и Владо Пенев. Входът е свободен.

Линк към книгата: https://knigomania.bg/san-san-japonija.html. Линк към специалната промо страница за „Сан сан, Япония“ с допълнителна информация за книгата: https://knigomania.bg/san-san-japonija.html

Facebook Twitter Google+

0 Коментара