Юлия Вогманн е създател на проекта Vogmann Group. Тя е международно признат сертифициран коуч и бизнес треньор с повече от 23 години опит в областта на личностното развитие и персонална ефективност. Освен това е писател и продуцент.

tova1

Какво означава квантова психология и какво представлява вашият метод, който е построен върху нея?

Моят метод е основан върху откритията на квантовите физици, според които всичко на този свят е взаимосвързано. Пренасяйки тези открития върху науката за душата, получаваме квантова психология, благодарение на която участниците в моите тренинги могат да променят своя живот не в някакво далечно бъдеще, а в рамките на три дни, колкото е продължителността на тренинга.

Всеки човек ли може да бъде победител?

Зависи с какво или с кого се бориш. Ако говорим за общата философия на победителя, моят отговор е: „Покориш ли себе си,  покорил си целия свят“. Защото аз мисля, че всеки човек е способен да промени живота си във всеки един момент, и когато го направи, той вече е победител в своя живот.

Според източната философия правилният път предполага да не се съпротивляваме на обстоятелствата, да нямаме високи очаквания, да се смирим, за да бъдем щастливи. Вие имате обратната теза. Как я защитавате?

Първо, моята позиция не е обратната. Ще се съглася, че трябва да  приемаме  живота и да не очакваме нищо – този свят нищо не ни дължи. Но да приемеш, не винаги значи да се съгласиш. Затова моята философия е следната: аз приемам всичко, което се случва в моя живот, но не съм съгласна да бъда пасивен наблюдател. Девизът ми е „Прави каквото трябва, да става каквото ще.“

Казвате, че любовта е изкуство. Не е ли естествен инстинкт?

Онази любов, която аз имам предвид, е истинско изкуство. Не говоря за онази част от мозъка, която реагира на външни фактори. Визирам онова дълбоко чувство, което се базира на усещането за вътрешна цялост, на самоуважението и на умението да се цени светът, който ни обкръжава.

Какво куца в съвременните отношения между хората?

Ако говорите за отношенията между мъжа и жената, аз не виждам тук никакъв проблем, виждам само грешките на хората, които имат очаквания от партньора. Когато вие очаквате нещо от другия човек, със сигурност ще ви настигне разочарование. Когато изпитвате благодарност към другия за това, че той съществува и за това че се намира близо до вас и вие сте в  открити отношения с него и всеки ден намирате в него нещо ново, уникално, тогава вие успявате да създадете чудесни отношения – без значение дали са семейни, професионални или приятелски.

Имате ли рецепта за щастлива връзка?

Да, имам такава рецепта. Позволи на себе си да бъдеш себе си, а на другия – да си бъде той. Това звучи простичко, на практика обаче не е толкова лесно да се осъществи.

Имате тренинг, който се нарича „Аз, богинята“. Какво съветвате жените?

Жените съветвам никога да не се сравняват с никого, да мислят за уникалността си и да живеят съгласно принципа „аз заслужавам най-доброто“.

goliamata-igraВашата книга, която излезе у нас, е озаглавена „Голямата игра – действай като милиардер“. Смятате ли, че богатството е въпрос на умения или въпрос на късмет?

Аз смятам, че е въпрос на вътрешна дисциплина. Също така смятам, че това е състоянието на душата, и дори съм написала по тази тема цяла книга.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара