„Ентусиаст“ ще зарадва малките читатели с втора книжка от веселата поредица на Щефани Дале „Ягодовата фея Ягодка. Весел жабешки концерт и други истории“. Нови дванайсет вълнуващи приключения, в които герои са всички добри приятели от ягодовата градина, отново ще забавляват и поучават малките книгомани.

Yagodovata-feya-Yagodka-2_cover-first

Световноизвестната немска писателка на детски книжки Щефани Дале бързо се превърна в любимка на българските малчугани. Тя е автор на поредици книги за деца на различна възраст, но успява да развълнува и възрастните любители на приказните светове. Освен разказвач на чудни и интересни истории, Дале е и илюстратор на книгите си. Нейните невероятни рисунки отвеждат читателите във вълшебния свят на приятелството и добротата.

Stefani Dale_pic

„Ягодовата фея Ягодка. Весел жабешки концерт и други истории“ е искрено, забавно и развлекателно четиво за деца от 4 до 6 годишна възраст. Всяка от дванайсетте истории от книжката носи мъдрост и поука, а прекрасните рисунки изграждат у децата вкус към книгите и изкуството. Разказчетата са кратки, интересни и подходящи за приспиване.

Новите приключения на добрата Ягодка потапят малчуганите в чуден свят на забавления, игри и вълшебства. Магическата пръчица на Ягодовата фея продължава да разпръсква чудеса и усмивки из ягодовата градина, а лудориите на градинските обитатели просто нямат край. Всеки нов ден в ягодовата градина е истинско приключение, а към пеперудката Бибо, хлебарката Еда, охлювчето Руди, мишлето Ирми и таралежчето Цети се присъединяват нови приятели, пълни с изненади и весели истории. Незабравими са срещите с боровинковата фея Хайди, феята на камбанките Бела, феята на семената Паула, феята на облаците и самата фея кралица.

Любящата и грижовна Ягодка и таралежчето Цети успяват да излекуват жабешкия хор от гърлобол и да спасят големия концерт, организиран в чест на феята кралица. Те организират забавна парти пързалка за охлювчетата в ягодовата градина. От своите приятели малката фея получава великолепен празник изненада.

С твърди корици и оригинални цветни илюстрации, изданието е великолепен подарък за всяко дете. И докато малките читатели се забавляват с новите си приятели от света на Ягодка, родителите им могат да бъдат сигурни, че децата ще извлекат ценни поуки и ще придобият нови познания за приятелството, добротата и всеотдайността.

Щефани Дале е родена през 1981 г. в Шверин, Германия. Като малка, тя прекарва часове наред в разглеждане на книжки с илюстрации и в рисуване по стените на стаите. В Хамбург учи за илюстратор. Днес вече е създала много пъстри светове от своите илюстрации, нарисувани с богато въображение.
Освен автор, Щефани Дале е и илюстратор на книжките.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара