Живата легенда на Холивуд – актьорът Кърк Дъглас, празнува 100-тния си юбилей.

kirk-2

Тържество с повече от 200 гости са организирали синът му Майкъл Дъглас и снаха му Катрин Зита-Джоунс в Калифорния.

Легендарният актьор сподели за сп. „Клоузър уикли“, че всичко, което знае за празненството е, че синът му и снаха му са поканили приятели и членове на семейството.

И макар да е в неведение какво му готвят близките, Кърк Дъглас не крие, че с нетърпение очаква изненадата.

kirk-1

„Моята единствена работа е да бъда добре и да си почивам, за да се явя и да пръскам чар на собственото си парти. Естествено, ще трябва да произнеса кратко слово. Поради тази причина упражнявам речта си с говорен терапевт, за да могат гостите да ме разберат“, каза Кърк Дъглас.

kirk-3Звездата с редица знакови роли в киното обяснява дълголетието си с „чудесния си брак”, който продължава повече от шест десетилетия. Именно на 97-годишната му съпруга Ан е посветена и речта, която Дъглас ще произнесе.

„Имах късмет да намеря сродна душа преди 63 години и вярвам, че нашият чудесен брак и дългите ни нощни разговори ми помогнаха да преживея всичко”, споделя актьорът.

Запомнящата се негова кариера, част от която са и три номинации за „Оскар”, приключва през 1996 г. Тогава Дъглас получава удар, в резултат на което говорът му е сериозно затруднен.

Роден е в Ню Йорк като Исур Даниелович Демски в семейството на баща евреин и майка протестантка – неграмотни имигранти от Русия. Завършва Академията за драматични изкуства.

Впоследствие изиграва някои от най-прочутите мъжки роли в киното, първата от които – на Спартак. Снимал се е в повече от 80 филма, но никога не е участвал в сериал.

Първата му съпруга е американската актриса Дайан Уебстър. От брака му с нея се раждат синовете му Майкъл и Джоуъл. Кърк и Дайан се развеждат през 1951 г.

Три години по-късно той се жени за Ан Буйдънс, която е от белгийски произход. Тя също го дарява с двама синове – Ерик и Питър.

Семейство Дъглас се е отдало на филантропия и смята да дари имуществото си за благотворителност. Двамата са възстановили 400 училищни игрища в Лос Анджелис и са построили център за болни от Алцхаймер.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара