Романът „Фльор“ на новозеландската писателка Сю Уутън задава въпроса „Възможно ли е да се обича твърде много?”

Мечтите им да станат родители са съсипани, а вместо това Харви и Изабел избират мечтани професии. Харви става карикатурист на комикси, а Изабел приема повишение в местния музей. Тогава Харви и Изабел осиновяват изоставено бебе и разбират, че семейството е повече работа, отколкото са очаквали. До осмия рожден ден на Фльор всичко е прекрасно – тогава глас от миналото заплашва да разруши трудно ипечеленото им щастие. Харви не спира да мисли. Той действа, с трагични последици.

„Фльор“ е интригуваща драма, която изследва колко далеч ще стигнат добрите хора, за да защитят хората, които обичат, и задава въпроса: Възможно ли е да се обича твърде много?

„С поглед на поета за детайлите и ухо, прецизно настроено за езика, Сю Уутън разкрива светлината в дълбоката сърцевина на семейната любов. Изящно изграден, трогателен и нежно оптимистичен, романът „Фльор“ е провокиращо мисълта съзерцание върху неочакваните обрати на спазените обещания, тежестта на непредвидените последствия и смелостта и крайната сила, която идва от простото движение напред.“

Лорънс Фърнли

„Парадоксът, че изживяването на болката в едно семейство е неразривно споделено и насилствено егоцентрично, „Фльор“ става все по-поглъщащ.“

Сара Рос

Сю Уутън (родена през 1961 г. в Уелингтън, Нова Зеландия) е поет, писател и медик, носител на редица награди, сред които „Аораки“ за 2006 г., „Робърт Бърнс“ за 2008 г., „Питър и Даян Бийтсън“ за 2018 г. и „Кaтрин Мансфийлд Ментън” за 2020 г. Първият й роман „Фльор“ (Strip) бе включен в списъка на новозеландските литературни награди „Ockham“ за 2017 г.

Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара