Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще дари един милион евро, за да помогне за закупуването на респираторни апарати и друго медицинско оборудване в родната му Сърбия, предаде БТА.

По-рано друг голям от света на тениса – Рафел Надал призова испанските спортисти да помогнат за набирането на 11 милиона евро, за да помогнат в борбата с пандемията. Роджър Федерер даде един милион швейцарски франка за уязвимите семейства в родната му Швейцария.

Българският тенинист Григор Димитров е направил дарение на хасковската болница – респиратори и друго медицинско оборудване,

„Искам да изкажа благодарността си на всички медицински служители по света и в родната ми Сърбия за това, че помогнаха на всички заразени от коронавирус.
За съжаление, все повече и повече хора се заразяват всеки ден.

Съпругата ми Йелена и аз съставяме план как най-добре да дарим ресурсите си на хора в нужда. Нашето дарение е един милион евро за закупуване на респираторни апарати и друго медицинско оборудване.

Ситуацията е много непредсказуема. Има много страх и паника и разбирам това напълно, защото има толкова много страдания. Моето семейство и аз се опитваме да останем максимално позитивни и настроени в битката с този вирус“, заяви Новак Джокович пред сръбските медии по време на видеоконференция от Марбея, Испания.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара