Истинският пътешественик знае, че всяко място на Земята е уникално и си заслужава да бъде посетено.

Отдайте се на страстта си за пътешествия и предизвикайте откривателския си дух.  Разлистете страниците на тази книга и пътувайте до уникални световни дестинации, където ще се срещнете с нови хора и ще опознаете чудни места, на които никога не сте били.

В нея са поместени пътеписите на автори, част от Асоциацията на българските журналисти и писатели по туризма (според изписването ѝ на френски език – ABUJET). В нея членуват повече от 50 журналисти и писатели. Част от членовете на АBUJET са членове на FIJET.

FIJET е Международната федерация на журналистите и писателите по туризма (Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme). Създадена е в Париж в края на 1954 година от журналисти от Белгия, Франция и Италия. Първият конгрес на новата организация се провежда през 1956 година в Ница. Същата година в България група журналисти, пишещи на туристически теми, учредяват към Съюза на българските журналисти АBUJET, българската секция към FIJET. „Бащи“ на АBUJET са някои от най-големите имена в българската журналистика и публицистика: Валери Петров, Богомил Райнов, Богомил Нонев, Николай Тодоров, Ивайла Вълкова, Ясен Антов и др.

Тази книга е своеобразен атлас на пътешественика.  На страниците ѝ ще намерите разкази за  Паитити – златния град на инките, Ангкор, Хонг Конг, Кабул, Гуджарат, Малта, Куба, Сибир.

Любопитните истории стават още по-богати и вълнуващи благодарение на красивите цветни фотографии.

Това, което обединява членовете и на FIJET, и на ABUJET, е страстта към пътешествията и откривателството. Защото всякo пътешествие е откривателство. Не говорим за разглеждане на забележителности през прозореца на автобуса, нито за „опознаването“ на България на бира в Слънчев бряг – пише в предговора към изданието Пламен Старев, главен секретар на асоциацията и допълва: – Тази книга не е гид със съвети накъде да тръгнете. Тя е още едно доказателство колко много интересни места ви очакват, когато решите, че е време да си стегнете и вие куфара. А докато решите – „посетете“ някои уникални световни дестинации, разлиствайки „Магията на пътешествията“!

В „Магията на пътешествията“ ще откриете пътеписи от:

Анна Драганова, Антоанета Титянова, Биляна Траянова, Бойка Асиова, Веселина Филипова, Даниела Балабанова, Даниела Денева-Казанджиева, Елеонора Гаджева, Елица Лукова, Исак Гозес, Георги Кожухаров, Искра Койнова, Лилия Попова, Любослав Илиев, Магдалена Гигова, Максим Минчев, Мария Христова, Мария Пепелджийска, Мария Петкова, Милена Димитрова, Мира Баджева, Надежда Петрова, Оля Ал-Ахмед, Оля Стоянова, Павлина Михайлова, Пепа Витанова, Пламен Старев, Славяна Манолова, Соня Алексиева, Татяна Димитрова, Теодор Троев, Юлия Вълкова.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара